Ροή Ειδήσεων

Γυναικεία επιχειρηματικότητα

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 διοργανώνεται διαδικτυακά το Euro-FEM Business Angels Forum από 10:00πμ έως 18:00.
Θα παρευρεθούν διακεκριμένοι ομιλητές η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος της ΕΔΕΓΕ, ο κ. Δημήτρης Φανουργάκης, Επιχειρηματίας, Γενικός Διευθυντής DIANA ελαστικές εφαρμογές, η κα Λίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος ΣΕΓΕ, η κα Σταυρούλα Μπαντούνα, Ψυχολόγος, η κα Κλαίρη Περηφάνου, υπεύθυνη συμβουλευτικής επιχειρήσεων ΒΕΠ.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση επιχειρηματικών ιδεών Ελληνικών startups και Ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν κάνει χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρήστος Δήμας και Ιωάννης Τσακίρης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι συνεργάτες του προγράμματος είναι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), το Izmir Commodity Exchange, (ICE) που εδρεύει στο Σμύρνη της Τουρκίας και το Cámara Oficial de Comercio, Industria, Servicios y Navegación de Santiago de Compostela Επιμελητήριο Εμπορίου, Βιομηχανίας, Υπηρεσιών και Ναυτιλίας του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Γαλικίας στην Ισπανία.
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο «EuroFem», αποσκοπεί στη δικτύωση γυναικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία. Το έργο επιγραμματικά περιλαμβάνει:
• Προσδιορισμό των αναγκών και περιορισμών της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργία μιας κοινής στρατηγικής και επιχειρηματικού συστήματος μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Τουρκίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, κοινή χρήση των κοινών πολιτικών και πρακτικών.
• Δημιουργία ενός δικτύου το οποίο θα φιλοξενεί επιχειρήσεις, ΜΜΕ και εταιρείες που διευθύνονται από γυναίκες για την ενίσχυση του διαλόγου, της ανταλλαγής ιδεών, της δικτύωσης και των στρατηγικών συνεργασιών. B2Bs για τη δικτύωση της γυναικείας επιχειρηματικής κοινότητας και την ενίσχυση του διαλόγου.
• Ανάλυση και μεταφορά βέλτιστων πρακτικών, διοργάνωση εναρκτήριας συνάντησης, δημιουργία φόρουμ Euro-FEM Business Angels για την παρουσίαση πρακτικών, ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ γυναικείας επιχειρηματικής κοινότητας. κατάρτιση 10 εκπαιδευτικών σειρών για την ένταξη νέων πρακτικών, δημιουργία ενός κοινού προγράμματος σπουδών και υποστήριξη προγραμμάτων καθοδήγησης γυναικών επιχειρηματιών που θα ενισχύσουν την ικανότητα των δύο επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας στην Τουρκία και την Ευρώπη και θα βελτιώσουν την επιχειρησιακή τους ικανότητα και θα διευρύνουν το πεδίο δράσης.
• Δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για την προώθηση του διαλόγου Τουρκίας-ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής καμπάνιας των μέσων ενημέρωσης μέσω Facebook, Linkedin, Twitter και Youtube, η οποία θα περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση του έργου, πληροφορίες για το έργο, προσκλήσεις σε εκδηλώσεις δικτύωσης B2Bs και συμμετοχή σε κατάρτιση . Η διάδοση θα χρησιμοποιεί τις γυναίκες επιχειρηματίες και την επιχειρηματική κοινότητα που παρέχουν τα Επιμελητήρια και οι υποστηρικτικοί εταίροι από την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα (+ συνεργάτες SEGE και EGIKAD) που ασχολούνται ιδιαίτερα με γυναίκες επιχειρηματίες.
• Τέλος το έργο περιλαμβάνει το management και τον συντονισμό για την συνολική επικοινωνία και τον προγραμματισμό της υλοποίησης του έργου, των εκθέσεων και των οικονομικών ρυθμίσεων, των διαδικασιών αξιολόγησης, τον έλεγχο των εσωτερικών και εξωτερικών διαδικασιών υλοποίησης του έργου για την εξασφάλιση επιτυχούς διοικητικής και τεχνικής διαχείρισής του και την αποτελεσματικότητα και έγκαιρη υλοποίηση των δραστηριοτήτων του.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω