Ροή Ειδήσεων

Ξύλινα Κεντήματα

Ανοίγει η ατομική έκθεση της εικαστικού Πέπης Χατζηδάκη, με τίτλο «Ξύλινα Κεντήματα» και με καλλιτεχνική επιμέλεια της Βάσως Πετρουλάκη, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στη Πλατεία Κατεχάκη & Ακτή Τομπάζη 31, στα Χανιά. Η έκθεση θα διαρκέσει από 21 Iουλίου έως 8 Αυγούστου 2021, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 10.00 – 13.00 και 19.00 – 22.00 και με ελεύθερη είσοδο.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και ώρα 20:30.
Στην εικαστική έκθεση, η Πέπη Χατζηδάκη, παρουσιάζει έργα τα οποία συνδυάζουν την παραδοσιακή τέχνη του κεντήματος με την ξυλογλυπτική, συνθέτοντας με μαεστρία ένα εξαιρετικά ενοποιημένο σύνολο, με ένα βαθιά προσωπικό ιδίωμα.
Αντλεί τα θέματα και τις αναφορές της από την ελληνική λαϊκή φορεσιά, τα οποία αποδίδει με μοντέρνα και πρωτότυπη ματιά, υπενθυμίζοντας αφενός τη σημασία που είχε και θα έχει η λαϊκή παράδοση στο χώρο των Τεχνών και αφετέρου επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο και τη μορφή της στο σήμερα.
Την έκθεση διορώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ), στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω