Ροή Ειδήσεων

Πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας

Την ειδική πιστοποίηση, με την οποία καθίσταται και επισήμως Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έλαβε ο Σύλλογος ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE CARE, συνεχίζοντας την προσφορά του σε ασθενείς με απειλητικά για τη ζωή τους νοσήματα και τις οικογένειές τους.  
Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των δράσεων του Συλλόγου και  τη θετική γνωμοδότηση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εργασίας με την υπ’ αριθμόν: Δ14/28500/13-5-2021 απόφασή του, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2203/Β/21/21-5-2021, αναγνωρίζει τη μέχρι τώρα ανιδιοτελή προσφορά του και τον κατατάσσει στους πιστοποιημένους φορείς που συνδράμουν στο έργο της πολιτείας.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Ροσβίτα Μπαντουβά τονίζει ότι «Αυτή η ειδική πιστοποίηση του έργου, που ξεκινήσαμε το 2016 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, είναι πολύ σημαντική για τα επόμενα βήματα, καθώς μας δίνει δύναμη για να πραγματοποιήσουμε ακόμα περισσότερα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».
Ακόμη υπογραμμίζει «η Ανακουφιστική Φροντίδα είναι η ολιστική ιατρική, νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική φροντίδα του ασθενούς. Του παρέχουμε πνευματική και ψυχολογική βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ασθένειάς του, καθώς και ηθική στήριξη στην οικογένειά του, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της νόσου και το ψυχολογικό βάρος.»
Ο Σύλλογος ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς»  CRETAN PALLIATIVE CARE, πιστός στο σύνθημα της Ανακουφιστικής Φροντίδας:
«Δε μπορούμε να δώσουμε στη ζωή πιο πολλές μέρες, αλλά στις μέρες πιο πολλή ζωή», συνεργάζεται με διεπιστημονική ομάδα, η οποία παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες της, καθώς και με εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις του, συνεισφέροντας στην κατ’ οίκον βοήθεια.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Ελληνικό περιοδικό της Νοσηλευτικής Επιστήμης, το κόστος ενός ασθενούς νοσηλευόμενου στο σπίτι είναι ίσο με το  ⅕  – ⅙ του κόστους του νοσηλευόμενου στο νοσοκομείο (Τσιγκουράκος 1992, Τσίτουρα 1997). Άλλη μελέτη αναφέρει ότι μια ημέρα νοσηλείας ογκολογικού ασθενή στο νοσοκομείο αντιστοιχεί σε ένα μήνα νοσηλείας στην κατ’ οίκον φροντίδα (Koulietal 2008) και ότι το υγειονομικό κόστος στην κατ’ οίκον φροντίδα είναι 2,7 φορές μικρότερο σε σύγκριση με το κόστος της ενδονοσοκομειακής φροντίδας (Κούλη 2013). Τα παραπάνω αποδεικνύουν τη σημασία της ανακουφιστικής φροντίδας και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης του  Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνδράμουν ή στηρίζουν με κάθε τρόπο το έργο του και επισημαίνει ότι στα άμεσα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει ειδικό χώρο, στον οποίο θα φιλοξενούνται ποικίλες δράσεις για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους από όλη την Κρήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω