Ροή Ειδήσεων

Σαμποτάζ αεροδρομίου Ηρακλείου

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Πετρογιάννης γραμματέας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στα μνημεία «SAS και Black Watch» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων που συμμετείχαν στο μεγάλο σαμποτάζ κατά της γερμανικής κατοχής τη νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου 1942. Αναφορά στο ιστορικό του Σαμποτάζ έκανε η καθηγήτρια φιλολογίας του 4ου γυμνασίου Ηρακλείου Χρυσάνθη Καμπουράκη.
Στην τιμητική εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στεφάνι κατέθεσαν η Υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη Αριστέα Χουρδάκη, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου Βασίλης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αλικαρνασσού Αντώνης Σεκέρης, ο έφεδρος Ανθυπολοχαγός Ρήγας Κωστής Πετράκης, ο εγγονός του Έφεδρου Αντιστασιακού Ανθυπολοχαγού Κωστή Πετράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης.
Στην τιμητική εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, εκπρόσωποι  των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων και φορέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω