Ροή Ειδήσεων

Έγκριση έργων Κρήτης

[χρόνος ανάγνωσης 49 δευτερόλεπτα]

Υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη συνεδρίασε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.
Κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά υπό όρους, επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
            Ειδικότερα εγκρίθηκαν έργα της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ, της MIRUM HELLAS S.A. και της ΔΕΥΑ Φαιστού.
            Συγκριμένα:  
• Τροποποίηση ΑΕΠΟ Υβριδικού Σταθμού Ισχύος (α) 81,6ΜW (Μονάδες ΑΠΕ) στις θέσεις Φρούδια-Λυγιάς-Πλατύβολο και Τρούλα-Χαλκιάς-Κορφή, Δήμου Σητείας ΠΕ Λασιθίου & (β) 50MW (Εγγυημένη ισχύς) στη θέση Φράγμα Ποταμών, Δήμων Αμαρίου και Ρεθύμνης, ΠΕ Ρεθύμνης, με φορέα έργου την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.
• Κατασκευή και λειτουργία των έργων ανάπτυξης Τουριστικού Παραθεριστικού Χωριού στο ακίνητο «Elounda Hills», στο Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) της εταιρείας «MIRUM HELLAS S.A.».
• Έργα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Λυμάτων οικισμού Κλήματος, Δήμου Φαιστού, με φορέα έργου την ΔΕΥΑ Φαιστού. 
            Στις εργασίες της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, ο πρώην βουλευτής Μανώλης Θραψανιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Πρόεδρος Θοδωρής Νίνος και στελέχη του ΟΑΚ ΑΕ, εκπρόσωποι του ΤΕΕ, εκπρόσωποι των εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΑΕ και MIRUM HELLAS SA, στελέχη της ΔΕΥΑ Φαιστού και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Σητείας και του Ρεθύμνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω