Ροή Ειδήσεων

Τόπος διεξαγωγής 2ης Ημερίδας

Η δεύτερη Ημερίδα Τουρισμού «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ» με θέμα «Συνέργειες Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης», που διοργανώνουν ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και η ψηφιακή πύλη Κρητών Επιχειρείν, θα φιλοξενηθεί στο «Σπίτι του Πολιτισμού», το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022. 
          Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, δυτικά του Τεμένους Νεραντζέ. Έχει πρόσωπο προς Β. στην οδό Βερνάρδου και προς Ν. στον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται δυτικά της αυλής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.
          Στη θέση τμήματος των συνοδευτικών κτισμάτων της μονής Αυγουστινιανών μοναχών της SANTA MARIA (το παρακείμενο καθολικό της που μετατράπηκε από τους Τούρκους στο τζαμί το 1657, αποτελεί το σημερινό Ωδείο), που επί τουρκοκρατίας και μέχρι το πρώτο τέταρτο του προηγούμενο αιώνα μετατράπηκαν και συμπληρώθηκαν σε κατοικίες. Σε τμήμα του λειτούργησε ο πρώτος κινηματογράφος του Ρεθύμνου με την ονομασία «ΑΠΟΛΛΩΝ».
          Το συγκρότημα ανακατασκευάστηκε για να λειτουργεί με πολιτιστικού χαρακτήρα χρήσεις με μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που συμπληρώνεται από αίθουσες μόνιμων ή περιοδικών εκθέσεων  και διαθέτοντας σκηνή, καμαρίνια κλπ βοηθητικούς χώρους, χρησιμοποιείται για θεατρικές και άλλες παραστάσεις, προβολές, διαλέξεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.
          Όλοι οι χώροι είναι προσπελάσιμοι από ΑμεΑ.

Πρόσβαση από Μεγάλη Πόρτα (Πλατεία τεσσάρων Μαρτύρων)
Πρόσβαση από Παλαιό Ενετικό Λιμάνι
Πρόσβαση από κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω