Ροή Ειδήσεων

Ίδρυμα «Μίκης Θεοδωράκης»

Την δημιουργία Ιδρύματος «Μίκη Θεοδωράκη» στην Κρήτη σύμφωνα με την επιθυμία του κορυφαίου συνθέτη, ανακοίνωσε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης, Εντεταλμένος του Μίκη Θεοδωράκη. 
          Ο Γιώργος Αγοραστάκης, Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη και Εντεταλμένος του Μίκη Θεοδωράκη δήλωσε: «Έχω κινήσει τη διαδικασία έχοντας την εντολή από τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη, της ίδρυσης ενός ιδρύματος «Μίκης Θεοδωράκης» στην Κρήτη. Συναντώ προς τούτο τους φορείς της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα πανεπιστήμια της Κρήτης για να κινηθεί αυτή η διαδικασία και να φτάσουμε σε αυτό ακριβώς τον στόχο να Ιδρυθεί έναν ίδρυμα Μίκης Θεοδωράκης εδώ.»
          Από την πλευρά του ο Σταύρος Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης σημείωσε: «Η ίδρυση ιδρύματος «Μίκη Θεοδωράκη» είναι μια υποχρέωση που απορρέει από τη διαθήκη που άφησε ο αείμνηστος Μίκης για να γίνει ένα ίδρυμα στην Κρήτη. Από την πλευρά τη δική μας, ως Περιφέρεια Κρήτης, θα είμαστε συμμέτοχοι και συμπαραστάτες σε όλη αυτή την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, για να μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε το Ίδρυμα «Μίκη Θεοδωράκη», προκειμένου το έργο του, που είναι παγκόσμιο, να συνεχιστεί. Καλή επιτυχία εύχομαι».
          Στη συνάντησης που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλςη Διγαλάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω