Αναβάθμιση λιμένος Ρεθύμνου

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης και Δήμου Ρεθύμνης για την υλοποίηση του Έργου «Σύνταξη – Επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών λιμενικής εγκατάστασης» συνολικού προϋπολογισμού 1.726.940 ευρώ, υπέγραψε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης με την Πρόεδρο του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κα Ρένα Κουτσαλεδάκη.
Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη, υπόκειται στον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έχει διάρκεια 12 μήνες, με έναρξη ισχύος την ημέρα υπογραφής της. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ρεθύμνης και η Διεύθυνση των Τεχνικών του Υπηρεσιών δεδομένου ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει επαρκώς στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτούμενες μελέτες.
Πρόκειται για την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων, και στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η εκπόνηση μελετών οι οποίες αφορούν τα παρακάτω υποέργα:
• Μελέτη ανάδειξης και αξιοποίησης του κτιρίου Τελωνείου στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου καθώς και του περιβάλλοντος του χώρου.
• Μελέτη βιοκλιματικής ανάπλασης περιοχής Κιουλούμπαση εντός της χερσαίας ζώνης λιμένος Ρεθύμνου.
• Μελέτη αποκατάστασης αιγυπτιακού φάρου ενετικού λιμένα Ρεθύμνου. Μελέτη έργων εγκατάστασης πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιου λιμένος Ρεθύμνου.
• Μελέτη χωροθέτησης λιμενικών υποδομών διακίνησης οχληρών φορτίων Ρεθύμνου.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω