Αντι-περιβαλλοντικός νόμος

«Εκεί που φύτρωνε φλυσκούνι κι άγρια μέντα
κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο
τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα
και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο»
(«Εφιάλτη της Περσεφόνης» των Χατζηδάκι – Γκάτσου)

Η κίνηση πολιτών Κρήτης «ΦΥΣΗτΗΡες» πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, στις 8:50 το πρωί, συμβολική διαμαρτυρία στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού με αίτημα την κατάργηση του περιβαλλοντικού νόμου της κυβέρνησης.
Ειδικότερα ανάρτησαν δύο πανό με αίτημα την ακύρωση του νόμου 4685/2020 με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας…» και τραγούδησαν στίχους από το έργο των Χατζηδάκι – Γκάτσου «Εφιάλτη της Περσεφόνης».
Επίσης υπογράμμισαν ότι «Γνωρίζοντας την αρχαιολογική σημασία της Κνωσού εισήλθαμε προσεκτικά, με περηφάνια και σεβασμό στο χώρο και την ιστορία του, και ενεργήσαμε τη συγκεκριμένη δράση.
Κατανοούμε ότι ενδεχομένως φέραμε σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους του χώρου, όμως δεν είχαμε τέτοια πρόθεση. Η πράξη μας ήτανε καθαρά συμβολική.
Εμπνευσμένοι/ες από τη σχέση σεβασμού των Μινωιτών με τη Φύση, αντιλαμβανόμαστε και σήμερα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού. Ο νόμος θα επιφέρει στο περιβάλλον ανεπανόρθωτες ζημιές για τις επόμενες γενιές.
«Όταν η ασυδοσία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται χρέος».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω