Διαδικτυακό AbGradE

Το πρώτο Virtual AbGradE θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου 2020 δωρεάν. Σημειώνεται ότι το συμπόσιο AbGradE ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Μπολόνια και διοργανώνεται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας Covid-19.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:
• Να μάθουν από ομιλητές ειδικούς στους τομείς τους (Keynote).
• Να παρακολουθήσουν μια συζήτηση σχετικά με τη διεθνή Αστροβιολογική κοινότητα.
• Τις ευκαιρίες εργασίας, μελέτης και σπουδών.
• Να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα.
Ποιος πρέπει να παρευρεθεί;
Οι φοιτητές και οι ερευνητές που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια καριέρα στην αστροβιολογία και το διάστημα. Επιπλέον, Έλληνες  φοιτητές και ερευνητές ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν.
Επιπλέον, οι φοιτητές και οι νέοι επιστήμονες (early career) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να κάνουν μια σύντομη ομιλία σχετικά με την εργασία και την εμπειρία τους στον τομέα.
Προθεσμίες και βασικές ημερομηνίες:
• 24 Ιουλίου 2020: Προθεσμίας υποβολής περιλήψεων  για παρουσιάσεις (Abstrarct).
• 31 Ιουλίου 2020: Κοινοποίηση επιλογής περιλήψεων (Selected Abstracts).
• 21 Αυγούστου 2020: Προθεσμία εγγραφής.
• 26 Αυγούστου 2020: Συνάντηση εικονικού (Virtual) AbGradE.
Δηλώσεις συμμετοχής https://forms.gle/MkRpa18QDPjm17AL9.
Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω του abgrade@eananet.eu.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας, την διαδικτυακή πλατφόρμα που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας Σημειώνεται ότι το AbGradE (απόφοιτοι αστροβιολογίας στην Ευρώπη) είναι μια ανεξάρτητη ένωση με κύριο στόχο την προώθηση της επιστημονικής δικτύωσης, κυρίως μεταξύ Αστροβιολόγων επιστημόνων πρώιμης σταδιοδρομίας (early career) και φοιτητών.
Το AbGradE ξεκίνησε μέσα από τα συνέδρια του EANA (Ένωση Ευρωπαϊκού Δικτύου Αστροβιολογίας) το 2013 και διευθύνεται από μια ενθουσιώδη ομάδα διδακτορικών φοιτητών και μεταδιδακτόρων, που είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση δραστηριοτήτων και συνεδρίων που προωθούν τη δικτύωση και δίνουν ένα ευρύτερο υπόβαθρο στους διάφορους κλάδους που περιλαμβάνει η Αστροβιολογία, μαζί με μια πλατφόρμα ενημέρωσης για τρόπους ενασχόλησης με τον κλάδο.
Ένα διετές συμπόσιο που εδρεύει στην Ευρώπη είναι η κύρια συγκέντρωση για αυτόν τον σκοπό. Στα μεσοδιάστημα μεταξύ των συμποσίων, η AbGradE διοργανώνει ένα ημερήσιο εργαστήριο (Workshop) σύμφωνα με το θέμα του EANA, παράλληλα με άλλες ανεξάρτητες δράσεις.
Από το 2019 αποτελεί μέλος του ΕΑΙ (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αστροβιολογίας), με το οποίο και συνεργάζεται σε θέματα δικτύωσης και διάδοσης της Αστροβιολογίας σε νέους επιστήμονες και φοιτητές.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω