Δωρεά μασκών ΑΧΕΠΑ

Δωρεά 100.000 ιατρικών μασκών στην ΑΧΕΠΑ Ελλάς από τον Ελληνο-αυστραλός επιχειρηματία κ. Καρδιακάκη Πέτρο και την οικογένειά του και κατόπιν παρότρυνσης του Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργου Ατσαλάκη, έγινε την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 στα Χανιά. Την δωρεά παρέλαβε ο Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάς κ. Κώστας Βαρσάλμης εκ μέρους της ΑΧΕΠΑ. Ο κ. Βαρσάλμης ευχαρίστησε την οικογένεια Καρδιακάκη για την προσφορά της και απένειμε αναμνηστική πλακέτα της ΑΧΕΠΑ στον κ. Καρδιακάκη Πέτρο.
Ποσότητα 10.000 μασκών δωρίστηκαν στο τοπικό τμήμα της ΑΧΕΠΑ Χανίων Κύδων ΗJ-06 για να δωριστούν στη συνέχεια σε κοινωνικές δομές της περιοχής που  έχουν ανάγκες από μάσκες. Ένα μέρος από τις μάσκες θα διατεθούν στα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων και του Ιουνίου Πελάγους και οι υπόλοιπες θα διανεμηθούν στα 40 τμήματα της ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα για να δωρισθούν σε κοινωνικές δομές της περιοχής τους.
Σημειώνεται ότι η δωρεά έγινε στην μνήμη του αείμνηστου αποβιώσαντος πατρός του Καρδιακάκη Εμμανουήλ (1938-2018) ιδρυτή της ξενοδοχειακής μονάδας Creta Dream Royal στο Σταλό Χανίων. Η καταγωγή του ήταν από το Θέρισο, ο οποίος μετανάστευσε στην Αυστραλία σε μικρή ηλικία όπου έγινε ένα επιτυχημένος επιχειρηματίας. Πατέρας 3 παιδιών με την αγαπημένη του συζύγου Αναστασία, είχε πάντα την καρδιά του στην Ελλάδα κάνοντας σημαντικό φιλανθρωπικό έργο προς διάφορους φορείς (Στον Δήμο Χανίων, σε Στρατιωτικές μονάδες των Χανίων, κλπ).

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω