Εισπρακτική πολιτική τραπεζών

«Διαμαρτύρομαι ως Ένωση προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δημόσια ,προς τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εκπροσωπώντας χιλιάδες μέλη τόσο Παγκρήτια, αλλά και Πανελλαδικά γιατί, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, τα πάντα είναι κατασκευασμένα, για το συμφέρον των συστημικών τραπεζών.» τονίζει η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (ΕΠΚΚ) κα Ιωάννα Μελάκη.
Στη συνέχεια επισημαίνει:  
«Οι λόγοι μου είναι
1) Αποστροφή καταθέσεων Μηδενικά έως 2%, είναι τα επιτόκια των καταθέσεων, αλλά ο επιβαλλόμενος τόκος, των πιστωτικών καρτών και οι χρεώσεις των ηλεκτρονικών πληρωμών στα ύψη!! Θέλουμε τα χρήματα των πολιτών να βρίσκονται στις τράπεζες; αλλά πως; υπάρχει κίνητρο;
2) Το πλαστικό χρήμα, είναι και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ο βασικός τρόπος συναλλαγών καθώς και η ηλεκτρονική τραπεζική, η οποία έχει αντικαταστήσει τα μετρητά και χρησιμοποιείται από τον ενεργό πληθυσμό και τις νεότερες γενιές κυρίως.
3) Οι χρεώσεις των πιστωτικών καρτών, ξεπερνούν το 17% και η προμήθεια των τραπεζών σε κάθε ηλεκτρονική πληρωμή ξεκινά με χρέωση από 0,60 λεπτά.
4) Τα POS επίσης εισπράττουν ποσοστό από κάθε συναλλαγή, στις λιανικές πωλήσεις. Στις εισαγωγές από τρίτες χώρες η ηλεκτρονική πληρωμή για τις επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν όλες τις διαδικασίες, μπορεί να κοστίζει ως και 60 ευρώ έκαστη!
5) Οι τράπεζες, εφαρμόζουν εισπρακτική πολιτική, στην χορήγηση αντιγράφου δανειακής σύμβασης, χρεώνοντας μέχρι και 200 ευρώ, ένα αντίγραφο, ενώ θα μπορούσε να αποφευχθεί με μία προώθηση στο email.
6) Οι τράπεζες, πρέπει να ανακτήσουν τον ρόλο τους, στην οικονομία της Χώρας. στην πρόοδο και την ανάπτυξη αυτής και όχι να στήνουν τροχοπέδη στην στασιμότητα και οπισθοδρόμηση.
7) Οι τράπεζες είναι εμπορικές επιχειρήσεις, στηρίζονται από την εκάστοτε Κυβέρνηση και από τους πολίτες, το έχουμε δει στις συνεχόμενες κρίσεις (τρις ανακεφαλαιοποιήσεις, όλες οι κινήσεις των πολιτών μέσω τραπεζών γίνονται); όμως οι τράπεζες έχουν συναισθανθεί το ρόλο τους; Αντίθετα τιτλοποίησαν τα χρέη των πολιτών, πουλήθηκαν σε ντόπια και ξένα funs με οικονομική έδρα εκτός Χώρας, σε τιμές «κοψοχρονιάς» πράγμα που εμείς ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είχαμε αντιταχθεί.
Τέλος, καλούμε κάθε αρμόδιο επί του θέματος, να προβληματιστεί και να πράξει τα δέοντα, καθώς η εύθυμη λειτουργία της Αγοράς απαιτεί ισορροπία …..και όχι ανισομερή κατανομή των βαρών.»

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω