Ροή Ειδήσεων

Εκκίνηση InnoDays 2022

Ξεκίνησε το τριήμερο Καινοτομίας στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούβες Ηρακλείου, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2022, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης.
Το «InnoDays 2022 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής» «στόχος μας είναι να καταστεί η παραγωγική «μηχανή» της Κρήτης και κυρίως οι επιχειρήσεις, κάθε είδους και κατηγορίας, ικανές να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και της πράσινης μετάβασης», τόνισε ο Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης.
          Στην ενερκτήρια εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι «Το τριήμερο Καινοτομίας επιβεβαιώνει τη Στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς μέχρι σήμερα έχουμε εντάξει στη Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης 416 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 160 εκατομμυρίων ευρώ, στον Αναπτυξιακό Νόμο έχουν ενταχθεί 31 επενδυτικά σχέδια με δαπάνες υψηλής καινοτομίας προϋπολογισμού 32 εκατομμύρια ευρώ. Στη Νέα Προγραμματική Περίοδο από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτη «2021-2027» έχουν προϋπολογιστεί 57 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της Καινοτομίας και της Στήριξης της Επιχειρηματικότητας».
          Στο InnoDays 2022 συμμετέχουν 120 εκθετές, δεκάδες εισηγητές στις θεματικές συνεδρίες, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, η συνεργασία με ερευνητικά εργαστήρια ή εταιρίες τεχνοβλαστούς και θεσμικούς Επενδυτές, που ανήκουν ή συνεργάζονται ή επιδιώκουν συνεργασία με  το οικοσύστημα Καινοτομίας της Κρήτης. Παράλληλα, οργανώνονται συναντήσεις (Β2Β ή Β2G) μεταξύ επιχειρήσεων, εργαστηρίων και φορέων στήριξης καθώς και Μαραθώνιος Καινοτομίας (Hackathon) και παρουσιάσεις-βραβεία Hackathon.  
          Κατά την έναρξη του τριημέρου χαιρετισμό απεύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα στην εναρκτήρια τελετή – η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη – χαιρετισμό απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης, Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχαήλ Λαγουδάκης, Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) Νίκος Κατσαράκης, ο Ακαδημαϊκός Ιωσήφ Σηφάκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης» Μιχάλης Λεμπιδάκης. 
          Υπενθυμίζεται ότι το «InnoDays 2022 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής» συνεχίζεται το Σάββατο 26 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στο ΔΕΚΚ  (Γούβες Ηρακλείου) με  ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. 
Η μεταφορά από το Ηράκλειο στο ΔΕΚΚ είναι δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους με επίδειξη της κάρτας εισόδου Innodays 2022 και είναι προσφορά του ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω