Ροή Ειδήσεων

Ενίσχυση γυναικείας επιχειρηματικότητας

Με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δραστηριοποίηση εκτός της Αθήνας και την ανάγκη για εδραίωση συνεργασιών στο εξωτερικό, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) πραγματοποίησε παρουσία Υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ετήσια Γενική Συνέλευσή του την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Πειραιά (ΒΕΠ). 
          Στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για τo ΕΕΔΕΓΕ η ισότητα είναι θέμα κουλτούρας. Κι αν πιστεύουμε σ’ αυτό με πάθος και συνέπεια, αν πιστεύουμε στην αλλαγή και θέλουμε να την φέρουμε, αν είμαστε διατεθειμένες να δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό, τότε αργά ή γρήγορα το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα. Διόλου τυχαία στην δεκαετία του 1930 η Eleanor Roosevelt είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες πρέπει να μάθουν να παίζουν το παιχνίδι όπως οι άντρες. Αυτό που εννοούσε είναι ακριβώς ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις και οι ιδεολογικές στρεβλώσεις και να κάνουμε την ισότητα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας».
          Τη χρονιά που πέρασε παγιώθηκαν αρκετές από τις πρωτοβουλίες του ΕΕΔΕΓΕ, όπως το ξεκίνημα της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων, το πρόγραμμα για την απόκτηση δεξιοτήτων σε 5.320 άνεργες γυναίκες και η διοργάνωση εργαστηρίων καινοτόμου γυναικείας επιχειρηματικότητας και γυναικείας ηγεσίας. Παράλληλα, ενισχύθηκε η εξωστρέφεια του ΕΕΔΕΓΕ με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και συνεργασίες, όπως στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Γυναικών Επιχειρηματιών και Ηγετών στη Μπανγκόκ, στην Κύπρο για την «Συμμετοχική χρηματοδότηση-ευκαιρίες στην περιοχή της Μεσογείου», στην Λισαβώνα για το Web Summit και με την υποδοχή γυναικείας αντιπροσωπείας από την Ινδία από την Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ινδίας (Federation of Indian Chambers of Commerce and Industries – FICCI). 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω