Εναλλαγές περιοχών πανδημικού χάρτη

Τον νέο υγειονομικό χάρτη με τις απαγορεύσεις ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, για τον περιορισμό της πανδημίας.
Επίσης παρατείνονται τα απαγορευτικά τα μέτρα που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ως την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.
Τέλος Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 στις 6 το πρωί, περνάει στο επίπεδο επιτήρησης, στις «κίτρινες» περιοχές.
Επίπεδο αυξημένου κινδύνου
Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο «κόκκινο», βρίσκονται από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 οι εξής περιοχές:
ΔΗΜΟΙ
Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Εορδαίας
Θηβαίων
Καλυμνίων
Καρπάθου
Πύδνας Κολινδρού
Σπάρτης
Τανάγρας
Τεμπών
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Ζακύνθου
Ρεθύμνου
Επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου
Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ανήκουν:
ΔΗΜΟΙ
Αγίου Νικολάου
Θήρας
Μυκόνου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Αχαΐας
Εύβοιας πλην της νήσου Σκύρου
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις περιοχές είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με εξαίρεση την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους Δήμους Μυκόνου και Θήρας, που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω