Ενιαίο μέτωπο κοινωνίας Χανίων

Το Επιμελητήριο Χανίων επεξεργάστηκε ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων των Τιμημάτων Τουρισμού, Εμπορίου, Μεταποίησης, Υπηρεσιών με σκοπό την επιβίωση της Χανιώτικης Οικονομίας. Η δέσμη μέτρων απεστάλη με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές κατά την συνεδρίαση με θέμα «Αποτίμηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη στήριξη της οικονομίας & νέες πρωτοβουλίες του Επιμελητήριου Χανίων για την αναβάθμιση του ενιαίου μετώπου της κοινωνίας των Χανίων».
Το Επιμελητήριο Χανίων υπογραμμίζει ότι «επιμένει στη στρατηγική και πολυεπίπεδη δράση του για τη δυναμική επιδίωξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης και κινητοποίησης των δυνάμεων του τόπου μας με κυρίαρχο στόχο την επείγουσα και αποτελεσματική «ανακούφιση» της σκληρά δοκιμαζόμενης από την πανδημία κοινωνίας και επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων.
Για τον λόγο αυτό αποφασίζουμε:
1. Να ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, να ενημερώσει τεκμηριωμένα τη Χανιώτικη κοινωνία και την επιχειρηματική της κοινότητα για τους λόγους που οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας οδήγησαν σε νέα πολυήμερη παράταση (30/09) των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19 στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετές ημέρες τα νέα κρούσματα ανακοινώνονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Συνεχίζουμε να περιβάλλουμε με σεβασμό και εμπιστοσύνη την Ελληνική Πολιτεία και την διακεκριμένη επιστημονική κοινότητα της πατρίδας μας, η οποία επέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο αξιοθαύμαστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της Πανδημίας.
2. Να προτείνουμε στους βουλευτές των Χανίων διακομματική τηλεδιάσκεψη με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου με σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωση τους για την απογοήτευση της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας από τις δεσμεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με την εμπεριστατωμένη και ομόφωνη δέσμη προτάσεων του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χανίων. Στρατηγικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση του ενιαίου μετώπου της κοινωνίας των Χανίων για την επιβίωσή της και ο αποτελεσματικός συντονισμός μας με τους κοινοβουλευτικούς της εκπροσώπους ως προς την προώθηση νέων στοχευμένων κυβερνητικών μέτρων στήριξης για τις περιοχές στις οποίες ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Με διαρκή επιδίωξη να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας στη συγκεκριμένη κρίσιμη συνάντηση αποφασίζουμε να προτείνουμε όπως, μαζί με τον κο Μαργαρώνη, Β’ Αντιπρόεδρο Διοικητικής Επιτροπής («Νέα Πορεία»), να συμμετάσχει και ο κ. Νίκος Βουρλάκης, ως επικεφαλής της «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Χανίων», η οποία δεν εκπροσωπείται στη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η παρέμβαση του συνόλου των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης στη νέα στρατηγική πρωτοβουλία.»

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω