Εορτασμός Παγκόσμιας Μέρας Παιδικού Βιβλίου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY) στις 2 Απριλίου, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Δήμος Πλατανιά προσκαλεί όλα τα παιδιά να δουν τα βιβλία, να τα ακουμπήσουν, να τα γνωρίσουν, να παίξουν, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.
          Συγκεκριμένα, το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 11:00 π.μ, η Βιβλιοθήκη του Γενικού Γυμνασίου -Λυκείου Κολυμβαρίου ανοίγει της πόρτες της σε όλα παιδιά  και με εμψυχώτριες τις κ. Γραμματική Μπερτάκη και κ. Δήμητρα Πεντάρακη, συναντούν με φαντασία Ήρωες από αγαπημένα παραμύθια που ξεπηδούν από τις πολύχρωμες σελίδες των βιβλίων.
          Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11:00 π.μ, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων  περιμένει τα παιδιά για να παίξουν με τις λέξεις, με την εμψύχωση της κ. Έφης Μαλτέζου και της κ. Δήμητρας Πενταράκη.
          Σημειώνεται ότι η είσοδος και τις δύο ημέρες των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους.
          Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ασπασία Λουπάκη δήλωσε: «Η επέτειος των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η 2η Απριλίου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ως Δήμος Πλατανιά θεωρούμε πως το καλύτερο ταξίδι των παιδιών ξεκινά από τη φαντασία τους. Θέλουμε λοιπόν να δώσουμε μια ευκαιρία στα παιδιά μας να έρθουν κοντά στο παιδικό βιβλίο. Ευχαριστώ τις εμψυχώτριες μας για το πολύτιμο έργο τους. Περιμένουμε όλα τα παιδιά ν’ αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία, να παίξουν και να δημιουργήσουν στις δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω