Επανεκκίνηση αερομεταφορών

Ο τομέας της αεροπορίας Ευρώπης της IATA χαιρετίζει την πρόταση ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ζητεί ευρύτερο σχέδιο επανεκκίνησης από τα κράτη με αμοιβαία αναγνωρισμένα πιστοποιητικά για τον εμβολιασμό, τον έλεγχο και την κατάσταση αποκατάστασης COVID-19 που θα διευκολύνουν την ελεύθερη κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID.
Ειδικότερα οι αεροπορικές εταιρείες για την Ευρώπη (A4E), η ACI EUROPE (International Council Council), η ASD (Ένωση αεροδιαστημικών και βιομηχανιών άμυνας της Ευρώπης), η CANSO, η ευρωπαϊκή ένωση αεροπορικών περιοχών (ERA) και η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) θεωρούν αυτά τα πιστοποιητικά ως βασικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της ασφαλούς και αποτελεσματικής επανέναρξης των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη. Καλούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν επειγόντως την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όλα τα κράτη της ΕΕ να ξεκινήσουν αμέσως προετοιμασίες για την εφαρμογή τους ώστε να αρθούν οι απαγορεύσεις ενώ παράλληλα αναγνωρίζουν ότι ο εμβολιασμός δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τα ταξίδια.
Οι αεροπορικές εταιρείες σημειώνουν ότι σε αντίθεση με τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης που καθορίστηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει το έργο της ΕΕ – αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιωτικές και τουριστικές επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους σε όλη την Ευρώπη στο σκοτάδι ως προς τις προοπτικές τους για επανεκκίνηση και σχετικό σχεδιασμό. Αποτρέπει επίσης τους Ευρωπαίους να προγραμματίζουν πολυπόθητες οικογενειακές συναντήσεις, επαγγελματικά ταξίδια ή διακοπές, κάτι που θα είναι καθοριστικό για την αποκατάσταση των ευρωπαϊκών οικονομιών.
Ο σχεδιασμός οδικού χάρτη είναι απαραίτητος επειδή η επανεκκίνηση των αεροπορικών ταξιδιών είναι περίπλοκη. Η βιομηχανία λειτουργεί με μαζικά μειωμένη χωρητικότητα, με εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους που απολύονται ή με στήριξη μισθών. Μια επιτυχημένη επανεκκίνηση θα περιλαμβάνει επαναφορά των αεροσκαφών και των τερματικών, καθώς και υπηρεσίες μάρκετινγκ και έκδοσης εισιτηρίων που επανέρχονται στο διαδίκτυο.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω