Ροή Ειδήσεων

Η ιστορία της νεότερης επιστήμης

«Η ιστορία της νεότερης επιστήμης» των Peter j. Bowler και Iwan Rhys Morus, κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης , σε μετάφραση του Μιχάλη Δαγτζή.
Πρόκειται για την μετάφραση της 2ης αμερικανικής έκδοσης όπου στην παρούσα 2η έκδοση του κορυφαίου αυτού εγχειριδίου, οι Peter J. Bowler και Iwan Rhys Morus εξερευνούν τόσο την ίδια την ιστορία της επιστήμης όσο και την επίδραση που άσκησε στη νεότερη σκέψη εν γένει, και καταγράφουν όλες τις μείζονες εξελίξεις που έλαβαν χώρα στο πεδίο της επιστημονικής σκέψης, από τις επαναστατικές ιδέες του 17ου αιώνα μέχρι τα ζητήματα που εγείρονται στις μέρες μας από τη θεωρία της εξέλιξης, τη γενετική, την πυρηνική φυσική και τη σύγχρονη κοσμολογία.
          Γραμμένη από δύο έμπειρους ιστορικούς της επιστήμης, η Ιστορία της νεότερης επιστήμης καλύπτει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και εξετάζει σύγχρονες θεματικές, όπως τη σχέση της επιστήμης με τη θρησκεία, την εκλαΐκευση της επιστήμης, την επίδραση που ασκεί ο πόλεμος στην εξέλιξη της επιστήμης και τη θέση των γυναικών στην ιστορία της επιστήμης. Η επαυξημένη και επικαιροποιημένη αυτή έκδοση, περιέχει δύο νέα κεφάλαια: ένα που εξερευνά την επίδραση των υπολογιστών στην ανάπτυξη της επιστήμης, και ένα δεύτερο που δείχνει πώς η Δύση χρησιμοποίησε την επιστήμη και την τεχνολογία ως εργαλεία γεωπολιτικής επέκτασης.
          Το βιβλίο ενθαρρύνει τους αναγνώστες να δουν την ιστορία της επιστήμης όχι ως μια σειρά ασύνδετων ονομάτων και ημερομηνιών αλλά ως ένα σύνθετο πλέγμα σχέσεων ανάμεσα στην επιστήμη και τη σύγχρονη κοινωνία.
            PETER J. BOWLER
Ο Peter J. Bowler είναι οµότιµος Καθηγητής Ιστορίας της Επιστήµης στο Queen’s University του Μπέλφαστ. Έχει γράψει πολλά βιβλία, µεταξύ των οποίων τα Darwin Deleted: Imagining a World without Darwin και A History of the Future: Prophets of Progress from H. G. Wells to Isaac Asimov.
            IWAN RHYS MORUS
Ο Iwan Rhys Morus είναι Καθηγητής στο Τµήµα Ιστορίας και Ουαλικής Ιστορίας του Aberystwyth University της Ουαλίας. Πρόσφατα βιβλία του είναι τα The Oxford Illustrated History of Sciences και Nikola Tesla and the Electrical Future.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω