Ροή Ειδήσεων

Ισχύ κανόνων ETIAS

Από την Τρίτη άρχισαν να ισχύουν οι κανόνες που διασφαλίζουν τη διαλειτουργικότητα του μελλοντικού Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού (ETIAS) με τα άλλα συστήματα πληροφοριών της ΕΕ, ως τα τέλη του 2022.
Αφού τεθεί σε λειτουργία το ETIAS, οι πολίτες τρίτων χωρών που ταξιδεύουν στον χώρο Σένγκεν και απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης (visa) θα πρέπει να εγγράφονται και να λαμβάνουν άδεια προτού ταξιδέψουν. Το σύστημα θα διασταυρώνει τα στοιχεία των ταξιδιωτών με τα συστήματα πληροφοριών της ΕΕ για την εσωτερική ασφάλεια, τα σύνορα και τη μετανάστευση πριν αυτοί ταξιδέψουν, συμβάλλοντας στον έγκαιρο εντοπισμό ατόμων που ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια ή την υγεία και διασφαλίζοντας την τήρηση των κανόνων μετανάστευσης. Η άδεια ETIAS θα κοστίζει 7 ευρώ, ποσό που θα καταβάλλεται εφάπαξ, και θα ισχύει για πολλαπλές εισόδους σε διάστημα 3 ετών.
Οι κανόνες που αρχίζουν να ισχύουν από σήμερα περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο συνεργασίας του ETIAS με τα άλλα συστήματα πληροφοριών της ΕΕ από τα οποία θα αντλεί στοιχεία κατά τη διενέργεια ελέγχων, και συγκεκριμένα με το Σύστημα Εισόδου/Εξόδου, το Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις, το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν και ένα κεντρικό σύστημα για τον εντοπισμό των κρατών μελών που διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με καταδικαστικές αποφάσεις υπηκόων τρίτων χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω