Ροή Ειδήσεων

Καινοτομία Προσβάσιμου τουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 38 δευτ.]

Διάσκεψη για τον Προσβάσιμο Τουρισμό, διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – UNWTO, 16 και 17 Νοεμβρίου 2023, στον Άγιο Μαρίνο στην Ιταλία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού της Ιταλίας και σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πόρων Προσβασιμότητας – AccessibleEU.  Στόχος για ένα καθαρό σχέδιο δράσης για την ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε κάθε τμήμα του τουριστικού τομέα.
          Στη φετινή διήμερη εκδήλωση, περισσότεροι από 200 σύνεδροι συζήτησαν τις προόδους της πολιτικής, όπως το διεθνές πρότυπο ISO 21902, το οποίο εξυπηρετεί τόσο τις κοινότητες υποδοχής όσο και τους επισκέπτες και καλύπτει ολόκληρη την τουριστική αλυσίδα αξίας. Η εκδήλωση περιελάμβανε Υπουργική Στρογγυλή Τράπεζα, όπου συγκεντρώθηκαν ο Άγιος Μαρίνος, η Ιταλία, η Δημοκρατία της Κορέας, το Ουζμπεκιστάν, η Τσεχία και το Ισραήλ, για να συζητήσουν τον ρόλο των κυβερνήσεων στην προώθηση της προσβασιμότητας μέσω πολιτικών, στρατηγικών και προτύπων.
          Η καινοτομία στον προσβάσιμο τουρισμό ήταν ένα από τα βασικά θέματα, με τους ομιλητές να παρουσιάζουν νέες λύσεις πρόσβασης σε υπηρεσίες μεταφοράς, αναψυχής, MICE και τουριστικών υπηρεσιών. Αυτά περιελάμβαναν το SEATRAC που βοηθά τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να κάνουν μπάνιο στην Ελλάδα, σημεία επαφής Braille σε όλη την πόλη και τους πρώτους πιστοποιημένους ξεναγούς τυφλών στο Κέιπ Τάουν και την πλήρως προσβάσιμη προκυμαία στο Ρίμινι.
          Η προσβασιμότητα εξακολουθεί να μην θεωρείται ότι αλλάζει το παιχνίδι από όλους τους προορισμούς, παρά την αγορά 1,3 δισεκατομμυρίων ατόμων με σημαντική αναπηρία το 2023, και 1 στα 6 άτομα αναμένεται να φτάσει την ηλικία των 65 ετών έως το 2050. Μόνο στην Ευρώπη, «baby boomers» ήδη αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού της ΕΕ και το 70% των πολιτών της ΕΕ με αναπηρία έχουν οικονομικά μέσα για να ταξιδέψουν.
          Οι ειδικοί στον τομέα συζήτησαν πώς να καλύψουν αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά και να προσφέρουν τουριστικές εμπειρίες στο πνεύμα του Universal Design, ώστε να μπορούν να τις απολαμβάνουν όλα τα άτομα, με ή χωρίς αναπηρία. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επίσης στη σημασία της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της προσβασιμότητας για τον αειφόρο τουρισμό και στα τεράστια οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο τομέας με τη θέσπιση καλύτερων μέτρων πρόσβασης.
          Η Ατζέντα Δράσης θεωρείται ότι αλλάζει το παιχνίδι για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και τη συμβολή του τουρισμού στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με τη δέσμευση όσων συμμετείχαν στο συνέδριο να επιτύχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.
          Περιλαμβάνει μέτρα για την προώθηση της εκπαίδευσης, την ανάπτυξη συστημάτων μέτρησης και την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κλάδου σχετικά με τα πλεονεκτήματα ενός διαφορετικού χώρου εργασίας.
          Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα ευθυγραμμίσουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ και τις εμπορικές τους στρατηγικές και θα χρησιμοποιήσουν ψηφιακές λύσεις για να βοηθήσουν τις προσβάσιμες εμπειρίες να προσεγγίσουν όλους τους πελάτες και την κύρια προσβασιμότητα στις διαδικασίες ανάπτυξης προϊόντων και λήψης αποφάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω