Καπετάνιος της Χρονιάς

Κορυφαίος «Καπετάνιος της Χρονιάς» ανακηρύχτηκε ο κάπτεν Απόστολος Αποστολάκης της ΑΝΕΚ Lines. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από την «Lloyd’s List» στα «Greek Shipping Awards 2020», για την γενναία και ψύχραιμη στάση που επέδειξε ως πλοίαρχος, την Άνοιξη του ‘20, όταν στο ΕΓ/ΟΓ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.
Η ψυχραιμία, ο δυναμισμός και οι σωστές επιλογές του καπετάνιου, μεταξύ των οποίων η άμεση απομόνωση του μεγάλου αριθμού των επιβατών, που προέρχονταν από διαφορετικά έθνη, στις καμπίνες τους, συνέτειναν ώστε η κρίση να περιοριστεί δραστικά.
Κατά την παραλαβή του βραβείου ο κάπτεν Απόστολος Αποστολάκης ευχαρίστησε του διοργανωτές για την διάκριση και ανέφερε μεταξύ άλλων «Πραγματικά νιώθω πολύ μεγάλη τιμή για αυτό το βραβείο. Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΝΕΚ Lines και τις Ελληνικές Αρχές για την υποστήριξή τους κατά την διάρκεια αυτού του πολύ δύσκολου ταξιδιού που ζήσαμε».
Ο εκπρόσωπος της Lloyd’s τόνισε: «Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, και παρά τα εμπόδια αλλά και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, δε χάθηκε ούτε μία ανθρώπινη ζωή. Για τον λόγο αυτό, ο κάπτεν Αποστολάκης, ένας βετεράνος, δύο και πλέον δεκαετιών, της ΑΝΕΚ LINES, επιλέχθηκε ως ο «Ναυτικός της Χρονιάς».
Η Διοίκησης της ΑΝΕΚ με αφορμή την βράβευση του καπετάνιου εισημαίνει: «Είναι μεγάλη τιμή τόσο για εμάς ως εταιρεία, αλλά και συνολικά για την ελληνική ακτοπλοΐα, να έχουμε ναυτικούς σαν τον Απόστολο Αποστολάκη. Από το πρώτο του μπάρκο στην ΑΝΕΚ, το Νοέμβριο του ‘97 μέχρι σήμερα, ο κάπτεν Αποστόλης λειτουργεί αδιάλειπτα, όπως επιβεβαιώνουν και τα γεγονότα στο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, με σεβασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τον επιβάτη. Εκ μέρους όλης της ANEK Lines θέλουμε να εκφράσουμε θερμά συγχαρητήρια στον καπετάνιο μας, η στάση του οποίου μας γέμισε περηφάνια, μα και αισιοδοξία στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας».

Επιστροφή στο 6ο τεύχος

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω