Κρητική οικοτεχνία – χειροτεχνία – γαστρονομία

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Η οικοτεχνία, η χειροτεχνία, η γαστρονομία είναι γυναικεία υπόθεση. Η διασύνδεσή τους με τον τουρισμό» από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης και Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2021.
Στην ημερίδα, χαιρέτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, επισημαίνοντας το υπάρχον θεσμικό καθεστώς, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε θεσμικό επίπεδο, αλλά και την ενεργή συμβολή της οικιακής οικονομίας στην τοπική ανάπτυξη  και την ουσιαστική διασύνδεσή της με τον τουριστικό τομέα.
Επίσης στην ομιλία της στην ημερίδα η κυρία Άντζελα Γκερέκου Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι η χώρα του «ευ ζην», επισημαίνοντας την διασύνδεση της Ελληνικής διατροφής και των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό.
Η κυρία Γκερέκου υπογράμμισε πως η μεσογειακή διατροφή αποτελεί το μεγαλύτερο αναξιοποίητο εθνικό κεφάλαιο της χώρας, καθώς εμπεριέχει «τρεις υπέρτατες αξίες: την ευζωία, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάδειξη των προορισμών με αναφορά στην πολιτιστική ταυτότητα αλλά και την διαφορετικότητα κάθε τόπου», σημειώνοντας παράλληλα ότι «σήμερα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την προώθηση νέων λύσεων» και «Για την προβολή αυτής της Ελλάδας, ο ΕΟΤ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των παραγωγών και των αυθεντικών ελληνικών ποιοτικών τοπικών προϊόντων με τους επισκέπτες μας, δηλαδή ένα σημείο αναφοράς με υψηλή και σταθερή αξία για τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό».
Τέλος η Πρόεδρος του ΕΟΤ ανέφερε: «Ενισχύουμε τη διαφορετικότητα και έτσι ενδυναμώνουμε το brand name κάθε περιοχής σε όλους τους τομείς, πέρα από τον τουρισμό, με έμφαση στην ποιότητα και στις καλές πρακτικές. Την ευζωία δεν την βλέπουμε μόνον ως διατροφή και προϊόντα, αλλά και ως τον χαρούμενο ελληνικό τρόπο ζωής και σκέψης».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω