Ροή Ειδήσεων

Κρητική φιλοξενία

Το Ρέθυμνο επέλεξε η διευθύντρια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Γαλλίας, κυρία Δήμητρα Βοζίκη, για μια σύντομη ανάπαυλα από τα καθήκοντά της, μετά από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Τουρισμού, κυρίας Πέπης Μπιρλιράκη, στο πλαίσιο της έκθεσης ITFM Top Resa στο Παρίσι τον περασμένο μήνα.
          Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την ομορφιά και τη ζωντάνια της πόλης αυτήν την περίοδο του χρόνου, καθώς και να βιώσει τις δράσεις που διοργανώνονται από τους κατοίκους των οικισμών αυτή την εποχή.
          Συγκεκριμένα, με διοργάνωση της κοινότητας Χαμαλευρίου, υποδέχθηκαν την κυρία Βοζίκη πλήθος κάτοικοι και φορείς της περιοχής, την ξενάγησαν και τη μύησαν στην διαδικασία της παραγωγής τσικουδιάς και ελαιολάδου.
Η υποδοχή ξεκίνησε με την παρουσίαση της περιοχής από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαμαλευρίου, κ. Δημήτρη Σερλή, και την προσφορά δώρων από τον ίδιο και την Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου  Σταυρωμένου, κυρία Ευαγγελία Τσιχλάκη-Τσιομπίκα.
          Στο ρακοκάζανο του κ. Νεκτάριου Μαθιουδάκη, με ξεναγό τον κ. Μανόλη Νικηφόρο, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Γαλλία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής τσικουδιάς, παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης, κ. Γιώργη Μαρινάκη, της Αντιδημάρχου, κυρίας Πέπης Μπιρλιράκη, του τουριστικού πράκτορα, κ. Γιάννη Τριποδιανού, του ξενοδόχου κ. Μύρωνα Τουπογιάννη και συνεργατών του, του Προέδρου Κοινότητας Αμνάτου, κ. Γιώργου Κανακάκη, του αρχηγού «Ομάδας 1» Πολιτικής Προστασίας, κ. Στέλιου Πολιουδάκη, και εκπροσώπων οικογενειών κατοίκων της περιοχής.
          Στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την επεξεργασία της ελιάς στο ελαιοτριβείο του κ. Γεωργίου Σπυριδάκη, το οποίο εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής ελαιολάδου στην ενότητα Αρκαδίου. Ο κ. Γεώργιος Σπυριδάκης υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, την κυρία Βοζίκη και τους συνοδούς τους, τους ξενάγησε στη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου και τους φίλεψε ελαιόλαδο φρέσκο από την άλεση σε φρέσκο ψωμί.
          Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Ελιάς, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ΚΑΨΑΛΙΑΝΑ, στην Αμνάτο, όπου πλέον η κυρία Βοζίκη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τις τουριστικές υποδομές που προσφέρει ο τόπος, σε συνδυασμό με την Ιστορία του, την Παράδοσή του, την Γαστρονομία του και τη Φιλοξενία των ανθρώπων του.
          Ο επίλογος της επίσκεψης γράφτηκε στο Σπίτι του Πολιού στο Αστέρι, όπου ο κ. Γιώργος Πολιουδάκης και ο γιος του, κ. Μανόλης Πολιουδάκης, υποδέχτηκαν τη διευθύντρια του ΕΟΤ Γαλλίας στο φολκλορικό μουσείο που έχουν δημιουργήσει ως πρότυπο παραδοσιακό κρητικό σπίτι με αυθεντική ρεθεμνιώτικη ταυτότητα.
          Στην αναχώρησή της από το Ρέθυμνο, η κυρία Βοζίκη, η οποία δουλεύει στη Γαλλία για τον μεγάλο στόχο του 12μηνου Τουρισμού στην Ελλάδα, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τα δώρα προϊόντων της κρητικής γης που πήρε μαζί της, αναφέροντας στην Αντιδήμαρχο, κυρία Μπιρλιράκη, ότι δεν περίμενε ποτέ «πως η πρόσκληση για το Ρέθυμνο λίγες εβδομάδες πριν, θα εμπεριείχε τόσο μοναδική φιλοξενία από τόσο φιλόξενους κατοίκους και φορείς, καθώς και τόσο μεγάλο πλούτο γνώσεων και βιωμάτων, που προσφέρονται απλόχερα σ’ αυτόν τον τόπο μέσα σε λίγες ώρες», ενώ συμφωνήθηκε ότι θα προγραμματιστούν θεματικά ταξίδια ειδικών του Τουρισμού από τη Γαλλία, ώστε να προωθηθεί ο 12μηνος Τουρισμός στην Κρήτη και το Ρέθυμνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω