Ροή Ειδήσεων

Νέα Ευρωπαϊκή Επίτροπος Ελλάδας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε την κυρία Νιόβη Ρίνγκου ως η νέα επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα., αναλαμβάνοντας καθήκοντα στις 16 Μαΐου 2021.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η κυρία Νιόβη Ρίνγκου είναι Ελληνίδα υπήκοος, δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Paris I Panthéon-Sorbonne, όπου ειδικεύτηκε στο ευρωπαϊκό δίκαιο (DEA).
Από το 2014 υπηρετεί στη Μονάδα «Πολιτική για τη δικαιοσύνη και κράτος δικαίου» της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης (ΓΔ JUST). Το 2018 διορίστηκε προϊσταμένη της Μονάδας αυτής. Από το 2002 υπηρετεί στη ΓΔ JUST, στην οποία υπήρξε αρχικά αναπληρώτρια προϊσταμένη της Μονάδας Προστασίας Δεδομένων και της Μονάδας Πολιτικής Δικαιοσύνης. Άρχισε τη σταδιοδρομία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1989, στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, στην οποία εργάστηκε για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό του προγράμματος «Διάλογος με τους πολίτες». Εργάστηκε ιδίως για την πρώτη εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών στην ενιαία αγορά. Προηγουμένως, είχε εργαστεί για την εναρμόνιση του εταιρικού δικαίου.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω