Πανσέληνος Αυγούστου 2020

Τη νύχτα της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020, με το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό, με εξαίρεση στο Κάστρο Αντιρρίου που η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου 2020.
Στην Κρήτη εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κισσάμου στα Χανιά, στο χώρο της αρχαίας Αγοράς ανάμεσα στο ναό του Αγίου Τίτου και του Ρωμαϊκού Ωδείου στον Αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας στο Ηράκλειο και στον Αρχαιολογικό χώρο Μαλίων στο Ηράκλειο.
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκυμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση. Οι περισσότερες εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.
Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω