Ροή Ειδήσεων

Παράταση χρήσης CE Μεγάλης Βρετανίας

Με την αποχώρηση από την ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο προέβλεψε τη σήμανση UKCA (UK Conformity Assessed), σε αναλογία με τη σήμανση CE, για τη δήλωση συμμόρφωσης ενός προϊόντος με τις προδιαγραφές ασφάλειας της Μεγάλης Βρετανίας (Περιλαμβάνει τις Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία. Όχι τη Βόρεια Ιρλανδία).
          Με νεότερη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής γνωστοποίησε ότι παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 η δυνατότητα χρήσης της σήμανσης CE αντί της UKCA για τη διάθεση στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων στα οποία αυτή απαιτείται (αντί της 31 Δεκεμβρίου 2022 που ήταν η προηγούμενη προθεσμία).
(Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στους συνδέσμους: https://www.gov.uk/guidance/placing-manufactured-goods-on-the-market-in-great-britain και https://www.gov.uk/guidance/using-the-ukca-marking.)
          Επίσης παράταση ως τις 30 Ιουνίου 2024 δόθηκε και ως προς τη δυνατότητα χρήσης της σήμανσης CE στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας (αντί της 30 Ιουνίου 2023 που ήταν η προηγούμενη προθεσμία).
(Λεπτομέρειες εντοπίζονται στο σύνδεσμο: https://www.gov.uk/government/publications/implementation-of-the-future-regulation-of-medicaldevices-and-extension-of-standstill-period).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω