Πρώτη πληθυσμιακή έρευνα κορωνοϊού από την Κρήτη

Την πρώτη στην Ελλάδα πληθυσμιακή οροεπιδημιολογική μελέτη για τον κορωνοϊό πραγματοποιεί η ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η μελέτη περιλαμβάνει συλλογή των δεδομένων και τα πρώτα δείγματα των κρητικών που έχουν αποδεχθεί τη συμμετοχή τους έχουν ήδη αποσταλεί στο Εργαστήριο Ιολογίας της Σχολής.
Η ερευνητική ομάδα σημειώνει ότι η επιτυχία της μελέτης εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από τη συμμετοχή των τυχαία επιλεγμένων πολιτών. Για τον λόγο αυτό παρακαλεί θερμά οι Κρήτες που θα λάβουν τηλεφωνική πρόσκληση, εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας τις επόμενες ημέρες, να ανταποκριθούν σ’ αυτήν, γνωρίζοντας ότι θα συμβάλουν ενεργά και καθοριστικά στην πληροφορία για την έκταση της πανδημίας στο νησί μας, στον καλύτερο προγραμματισμό των υπηρεσιών υγείας της Κρήτης, καθώς και στην καλύτερη αντιμετώπιση πιθανού δεύτερου κύματος.
Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή τη μελέτη απαιτεί λίγο από τον χρόνο μας και αποτελεί πολύτιμη προσφορά για την Κρήτη και τη Δημόσια Υγεία της.
Υπενθυμίζεται ότι η ερευνητική ομάδα αποτελείται από τους διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές Χρήστο Λιονή, Γεώργιο Σουρβίνο, Γρηγόρη Χλουβεράκη, Ευάγγελο Κριτσωτάκης και Μαριλένα Αναστασάκη.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω