Ροή Ειδήσεων

Συμπόσιο Χαρουπιού

Το Συμπόσιο Χαρουπιού διοργανώνεται στον Χαρουπόμυλο στο Πάνορμο Ρεθύμνης, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, από την Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ, τον φορέα «ΤΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής.
Ειδικότερα το Συμπόσιο στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει:
• Παρουσίαση της αποκωδικοποίησης του DNA της Χαρουπιάς, για πρώτη φορά διεθνώς (και μάλιστα Κρητικής ποικιλίας), από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η επιστημονική έρευνα έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του φορέα ΤΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ και από μέλη του – επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το ΕΛΜΕΠΑ. Η έρευνα αποσκοπεί στην ταυτοποίηση του γνήσιου χαρουπιού της Κρήτης και στην ανάδειξη του δυναμικού του.  
• Παρουσίαση της Ψηφιακής Πλατφόρμας Carob of Crete που δημιουργήθηκε από την Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ, με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.  
• Παρασκευή εδεσμάτων από σεφ με βάση το χαρούπι και γευσιγνωσία τους.  
• Φιλοξενία παραγωγών πρoϊόντων χαρουπιού στον προαύλιο χώρο του Χαρουπόμυλου για γευσιγνωσία και δυνατότητα αγοράς των προϊόντων, με στόχο την ευαισθητοποίηση του παραγωγικού τομέα και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας σε σχέση με το Χαρούπι.  
• Δημιουργική απασχόληση μικρών και μεγάλων όσον αφορά στην παραγωγή εδεσμάτων με βάση το χαρούπι.  
• Συναυλία Τα Ρεμπέτικα της Κρήτης.

Ομιλητές 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω