Έκδοση – λήψη εικονικών τιμολογίων

[χρόνος ανάγνωσης 40 δευτερόλεπτα]

Στα δίχτυα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πιάστηκαν 27 επιχειρήσεις, οι οποίες εμπλέκονται σε υποθέσεις, αλλά και σε κυκλώματα, έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων εκ των οποίων δύο εταιρείες είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.
Πρόκειται για επιχειρήσεις, που προβαίνουν στην έκδοση παραστατικών με εικονικές συναλλαγές, οι οποίες αποτελούν μέρος της αλυσίδας απάτης.
          Οι λήπτριες επιχειρήσεις παρουσιάζουν με αυτόν τον τρόπο διογκωμένες δαπάνες, περιορίζοντας έτσι την κερδοφορία τους και αποφεύγοντας την καταβολή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ.
          Οι 27 περιπτώσεις αφορούν σε καθαρή αξία των εκδοθέντων ή/και ληφθέντων φορολογικών στοιχείων άνω των 218 εκατ. ευρώ, ενώ ο αναλογών ΦΠΑ υπερβαίνει τα 48 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα για την Κρήτη είναι οι εξής:
• Υποκρυπτόμενος διαχειριστής σε ΙΚΕ με αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ξυλείας και οικοδομικών υλικών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, από το 2018 έως το 2020, εξέδωσε 62 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,23 εκατ. ευρώ.
• Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, πιτσαρία, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, από το 2016 έως το 2022, εξέδωσε 112 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,4 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω