Εγκαινιάζεται η έκθεση «Των Αντρειωμένων Τ΄ Άρματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στις 18:00 μμ και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η έκθεση, θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου 2022 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά εκτός Πέμπτης από 10:00 μέχρι 15:00 και 17:00 μέχρι τις 21:00.
Σε συνεργασία με τον συλλέκτη και ερευνητή της πολεμικής ιστορίας κ. Ευτύχη Τζιρτζιλάκη παρουσιάζεται ο οπλισμός με τον οποίο η Κρήτη συμμετείχε στην Επανάσταση του 1821, αναδεικνύοντας άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της ελληνικής ιστορίας. Ύστερα από προσπάθειες δεκαετιών ο κ. Τζιρτζιλάκης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κάθε λογής όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τις αντιμαχόμενες πλευρές, συγκεντρώνοντας παράλληλα πλούσιο υλικό για τον τρόπο χρήσης και για τις συνθήκες διεξαγωγής του πολέμου.
Σε
Μέσα από την ξενάγηση σε 14 προθήκες, ο επισκέπτης θα έχει μία πλήρη εικόνα για τον οπλισμό της εποχής εκείνης αλλά και για τον λαϊκό πολιτισμό του Νησιού, μιας και δεν πρόκειται μόνο για μια έκθεση κειμηλίων, φόρο τιμής στους προγόνους, αλλά και για μια αναφορά στις συνθήκες του πολέμου, καθώς και για μια ξενάγηση στην τέχνη, την τεχνική, την αισθητική και τις πεποιθήσεις της εποχής.»




