Έναρξη κατασκευής καταδυτικού πάρκου

[χρόνος ανάγνωσης 59 δευτερόλεπτα]

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του πρώτου καταδυτικού πάρκου προστασίας θαλάσσιας ζωής και αναψυχής στην Ελλάδα. Το πρωτοποριακό αυτό έργο θα υλοποιηθεί στην περιοχή «Ομπρόσγυαλο» της Δημοτικής Κοινότητας Κεφαλά, με τις εργασίες να ξεκινούν επίσημα την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024.
          Το καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο καινοτομίας και αειφορίας, αναδεικνύοντας τις μοναδικές ομορφιές του θαλάσσιου κόσμου της περιοχής και ενισχύοντας την τοπική οικονομία μέσω του εναλλακτικού τουρισμού και της ενδυνάμωσης του αλιευτικού τομέα.
          Το καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό εγχείρημα για την τοπική αυτοδιοίκηση, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το έργο αυτό όχι μόνο διαφοροποιεί το τουριστικό προϊόν του Αποκόρωνα, αλλά αξιοποιεί τον φυσικό πλούτο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Η δημιουργία του πάρκου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προσθέσει αξία στον κλάδο του τουρισμού, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.
          Μια από τις καινοτομίες του πάρκου θα είναι η πόντιση δύο πλοίων και η κατασκευή τεχνητών υφάλων, που θα προσφέρουν μοναδικές καταδυτικές εμπειρίες για τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι ύφαλοι αυτοί θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τη θαλάσσια ζωή, ενισχύοντας την αλιεία και προσφέροντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης στους ντόπιους ψαράδες.
          Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το καταδυτικό πάρκο θα αναδείξει τον Αποκόρωνα ως κορυφαίο προορισμό για καταδύσεις και δραστηριότητες βιώσιμου τουρισμού, προωθώντας την αρμονική συνύπαρξη τουρισμού και περιβάλλοντος. Με αυτή την πρωτοβουλία, ο Δήμος επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στην προώθηση περιβαλλοντικών και βιώσιμων τουριστικών πρακτικών, προσφέροντας στους επισκέπτες νέες εμπειρίες και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω