[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 23 δευτ.]
Με 122 συμμετοχές παραγωγών Κρητικών Προϊόντων, με 722 ξενοδοχειακές μονάδες και εταιρίες διανομής, με 1.273 καταστήματα τροφίμων και με 17.500 επιχειρηματικές συναντήσεις, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024, το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων, στη HELEXPO στην Αθήνα.
Το Παγκρήτιο Forum το οποίο για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς τροφίμων και ποτών.
Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι κι εφέτος, κυρίαρχο στοιχείο του Forum που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Χανίων, Ρέθυμνου και Λασιθίου, είναι η δυνατότητα που δίνει για άμεση επικοινωνία των παραγωγών με την βιομηχανία διανομής τροφίμων.
Μέσα από αυτές τις B2B συναντήσεις οι δύο πλευρές βγαίνουν πολλαπλά ωφελημένες καθώς έχουν αμφότερες την ευκαιρία να καταδείξουν τις δυνατότητες και την προοπτική των κρητικών προϊόντων.
Παράλληλα με το Forum Κρητικών προϊόντων, το ΥΠΑΑΤ διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Γευθείτε την Κρήτη», στην οποία την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν κατά σειρά οι εξής:
Γ. Μαρινάκης, Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ και Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης.
Μ. Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Ν. Ηλιάκης, Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Χανίων.
Γ. Γιακουμάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.
Θ. Χαριτάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου.
Α. Λυκουρέντζος, Πρόεδρος ΕΛΓΑ.
Ι. Μαρκάκης, Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ.
Ε. Χουδετσανάκη, Πρόεδρος Αγροδιατροφής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.
Λ. Ζερβός, Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ν. Βιδάκης, Α’ Αντιπρόεδρος ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.
Σταύρος Τζεδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης.
Στην ενότητα «Ελαιόλαδο. Καινοτομίες-Τάσεις, Υγιεινός τρόπος ζωής», θα μιλήσουν οι:
Γ. Ανδρεαδάκης, Πρόεδρος τυποποιητών ελαιολάδου Κρήτης.
Α. Καλαμπόκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.
Μ. Χαιρέτης, Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.
Στην ενότητα «Γαλακτοκομικά προϊόντα. Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π.» θα μιλήσουν οι:
Ι. Φασουλάς, Πρόεδρος ΕΔΟΤΟΚΚ.
Γ. Βερυκάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων.
Γ. Μανουσάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου.
Γ. Παπαδάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου.
Γ. Γλεντζάκης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.
Στην ενότητα «Αμπέλια και οίνος Κρήτης» θα μιλήσουν οι:
Μ. Χιλετζάκης, Πρόεδρος Μικρών Συνεταιρισμών ΕΘΕΑΣ.
Σ. Ζαχαριουδάκης, Μέλος Δικτύου οινοποιών, Κτήμα Ζαχαριουδάκη, παραγωγή βιολογικών κρασιών.
Στην ενότητα «Μέλι. Διατροφικός θησαυρός», ομιλητής θα είναι ο Κ. Λεονταράκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας.Στην ενότητα «Αγροτουρισμός και τοπική οικονομία», ομιλητής θα είναι ο Ν. Στειακάκης, Chief Operating Officer at SFDO.