Ένας μικρός ελληνικός κόσμος

[χρόνος ανάγνωσης 38 δευτερόλεπτα]

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης κυκλοφόρησαν το νέο βιβλίο του Ιράντ Μάλκιν, «Ένας Μικρός Ελληνικός Κόσμος: Τα Δίκτυα στην Αρχαία Μεσόγειο», σε μετάφραση της Έλσας Βιδάλη, το οποίο αποτελεί μέρος της σειράς «Ιστορία».
Το βιβλίο εξετάζει τη γέννηση του ελληνικού πολιτισμού μέσω της εξάπλωσης των αρχαίων Ελλήνων και τη δημιουργία νέων κοινοτήτων στις ακτές της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Αυτές οι αποικίες λειτούργησαν ως ανεξάρτητα δίκτυα, συνδεδεμένα με τη Μεσόγειο, που λειτουργούσε ως το εικονικό τους κέντρο.
          Ο συγγραφέας διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες κατάφεραν να αναπτύξουν έναν τόσο ισχυρό πολιτισμό παρά τις γεωγραφικές αποστάσεις και την απουσία εδαφικής συνοχής. Σε μια εποχή όπου η έννοια των δικτύων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ (διαδίκτυο, μεταφορές, ενέργεια), η σύγχρονη θεωρία των δικτύων προσφέρει νέα εργαλεία για την κατανόηση της ανάπτυξης του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
          Το βιβλίο φωτίζει τον «πανελλήνιο ιστό» της αρχαϊκής κοινωνίας, με τους κόμβους, τους δεσμούς και τις ροές του, προσφέροντας μια καινοτόμο προσέγγιση στην ιστορία και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω