Έρευνα επισιτισμού Κρήτης Συνδικάτου Εργαζομένων

[χρόνος ανάγνωσης 8 λεπτά και 20 δευτ.]

Δημοσιοποιήθηκαν ευρήματα έρευνας για τις εργασιακές συνθήκες στον κλάδο της εστίασης στην Κρήτη με θέμα «Διερεύνηση των εργασιακών συνθηκών και των εκπαιδευτικών αναγκών στον χώρο της εστίασης». Η παρούσα έρευνα, πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Ηρακλείου, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και διεξήχθη από την 3win Action Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 1 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2024, με τη συμμετοχή 1.893 εργαζομένων, οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακά σε ερωτηματολόγια.
Δημογραφικά Στοιχεία και Εκπαιδευτικές Ανάγκες 
Η ανάλυση του δείγματος έδειξε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στην εστίαση είναι άνδρες (57,80%), ενώ το 42,20% είναι γυναίκες. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες (57,30%) είναι έγγαμοι, με τους υπόλοιπους 42,70% να είναι άγαμοι. Όσον αφορά την ηλικιακή κατανομή, η έρευνα κατέδειξε ότι η μεγαλύτερη μερίδα των εργαζομένων (34,50%) είναι ηλικίας 34-41 ετών, ενώ σημαντικό ποσοστό ανήκει στις ηλικίες 18-25 (21,80%) και 26-33 ετών (15,50%).
Σημαντική είναι επίσης η διαφοροποίηση στο μορφωτικό επίπεδο των εργαζομένων. Το 40,80% των συμμετεχόντων είναι απόφοιτοι λυκείου ή τεχνικής σχολής, ενώ 26,40% κατέχουν πτυχίο πανεπιστημίου. Σημαντικό είναι επίσης ότι η πλειοψηφία (54,50%) μιλάει τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης ξένων γλωσσών για τον κλάδο.

Αντιδράσεις από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Εστίασης
Η δημοσιοποίηση της έρευνας δεν έμεινε αδιαμφισβήτητη. Ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου αμφισβήτησε τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της μελέτης, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για «ψευδοέρευνα» που στοχεύει στην υποβάθμιση των επιχειρήσεων του κλάδου.
          Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται: «Ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου (ΣΕΕΔΝΗ) με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα της έρευνας του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού και τουρισμού Ν. Ηρακλείου καθώς και τις δηλώσεις του προέδρου του Συνδικάτου, κ. Μιχάλη Ριζικιανάκη, σχετικά με την κακοποίηση και την άσχημη συμπεριφορά κατά των εργαζομένων στην εστίαση του Ηρακλείου.
          Ο ΣΕΕΑΝΗ στην προσπάθεια του να αναδείξει το θέμα και να συμβάλει στην προστασία των εργαζόμενων αλλά και τον επιχειρηματιών του κλάδου του, καθώς τίθεται σοβαρό θέμα, ζητά όπως απαντηθούν τα κάτωθι:
1. Ποια ήταν η μεθοδολογία της έρευνας από την εταιρεία που ανάλαβε την υλοποίηση;
2. Γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν οι εργαζόμενοι του τουρισμού στην έρευνα;
3. Γιατί η Περιφέρεια Κρήτης υποστήριξε μια τέτοια έρευνα και με τι κριτήρια εξασφάλισε την αρτιότητα της;
4. Υπήρξαν καταγγελίες εργαζομένων;
5. Ποια η σχέση του Προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού Ν. Ηρακλείου με τα καταστήματα της ΔΕΠΑΝΑΛ του Δήμου Ηρακλείου και αν έγινε η συγκεκριμένη έρευνα και σε αυτά;
6. Σε δήλωση στα ΜΜΕ του Προέδρου του σωματείου εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού κ. Μιχάλη Ριζικιανάκη, «Αυτά που γνωρίζαμε αποδεικνύονται τώρα και στην έρευνα». Τι ακριβώς γνώριζαν; Υπήρχαν καταγγελίες από εργαζομένους στο Συνδικάτο; Και αν ναι, κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες αρχές; Αν κοινοποιήθηκαν ζητάμε ενημέρωση, πότε και για τί αριθμό περιπτώσεων μιλάμε και γιατί όχι στο Σύνδεσμο μας.
7. Η χρηματοδότηση της έρευνας, από ποιόν έγινε;
8. Γιατί τα αποτελέσματα της έρευνας δεν έχουν αναρτηθεί πουθενά μέχρι αυτή τη στιγμή;
          Όλα τα παραπάνω, στοχοποιούν και προσβάλλουν τον κλάδο του επισιτισμού και θίγουν την δημόσια εικόνα των επιχειρηματιών καθώς και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, επηρεάζοντας τους εργαζόμενους δημιουργώντας τους αποστροφή από τον κλάδο.
          Είναι λυπηρό για έναν κλάδο που απασχολεί τόσους εργαζομένους και επιφέρει τόσα έσοδα στην οικονομία, να στοχοποιείται τόσο.»

Διαμαρτυρία Τουριστικών Συνδέσμων
Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης και ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα αποτελέσματα της έρευνας, χαρακτηρίζοντας τα συμπεράσματά της μη αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας.
            Η τοποθέτηση των Συνδέσμων έχει ως εξής: «Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης και ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, αναφορικά με πρόσφατη ανακοινωθείσα «έρευνα» που αφορά τις  συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον επισιτισμό θεωρεί ότι δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια και σπιλώνει τους εργοδότες αλλά και την Κρήτη σαν Τουριστικό προορισμό.»

Απάντηση της 3win Action 
Η 3win Action απάντησε υποστηρίζοντας τη νομιμότητα και την επιστημονικότητα της έρευνας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η έρευνα δεν αποτελεί δημοσκόπηση ή έρευνα αγοράς και δεν απαιτεί εγγραφή σε επίσημα μητρώα όπως αυτά του ΣΕΔΕΑ ή του ΕΣΡ. Η μεθοδολογία της βασίστηκε σε επιστημονικές πρακτικές και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης. Η εταιρεία τονίζει ότι στόχος της έρευνας είναι η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και η εξεύρεση λύσεων για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κλάδου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον εργασίας.  
            Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: «Με έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες δυο μέρες ένα μπαράζ σοκαριστικών δηλώσεων, δημοσιευμάτων και συνεντεύξεων της Προέδρου και Μελών του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου και συνεχών αντεγκλήσεων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ανάμεσα σε εκπροσώπους επιχειρηματιών εστίασης και εργαζομένων σχετικά με την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε σχέση με ένα μέρος από τα πρώτα ευρήματα μιας έρευνας για τις εργασιακές συνθήκες, τις εκπαιδευτικές ανάγκες και άλλα προβλήματα του κλάδου του επισιτισμού, που υλοποίησε ο φορέας μας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
          Σχετικά με τα θέματα που θέτουν οφείλουμε μια δημόσια αποσαφήνιση για να τοποθετηθούν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να μην υπάρχουν αβάσιμες αιχμές για τον οργανισμό μας που βρέθηκε ξαφνικά στη μέση ενός πεδίου μιας συνδικαλιστικής διαμάχης ή/και πολιτικής διαμάχης με την οποία δεν έχει καμία ανάμιξη.
• Ο φορέας μας λειτουργεί απολύτως νόμιμα ως ΚΟΙΝΣΕΠ εδώ και δύο χρόνια, με καταστατικό στο οποίο αναφέρεται ρητά η διενέργεια ερευνών και επίσης η υλοποίηση συμβάσεων από φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους κρατικούς η/και Ευρωπαϊκούς Φορείς και το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, Διεύθυνση ΚΑΛΟ με αριθμό μητρώου (ΑΓΕΜΚΟ) 000220903101, είναι εγγεγραμμένη στο ΓΕΜΗ με αριθμό μητρώου 16574432700 παρόλο που δεν ήταν υποχρεωτική η εγγραφή σε αυτό το μητρώο. Είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη για όλες τις υποχρεώσεις της με ΑΦΜ 996696116, έχει τους σχετικούς ΚΑΔ που απαιτούνται κι επίσης: Είναι εγγεγραμμένη στην Ενιαία Πύλη Χρηματοδότησης και Διαγωνισμών της ΕΕ με κωδικό PIC-884653387 καθώς και στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Οργανισμών για εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus με OID – E10360217 και στο ΟΠΣ για το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Κύπρος. Είναι επίσης φορέας – μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Επιστημών ΙΜΑ και Μέλος του δικτύου της ΠΟΚΟΙΝΣΕΠ στη θέση 200 και της Ένωσης φορέων ΚΑΛΟ Κρήτης.
          Απασχολεί αυτή τη στιγμή 5 ασφαλισμένους εργαζόμενους ενώ παράλληλα τηρεί μητρώο εθελοντών κατά βάση Ακαδημαϊκών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και συμμετέχει ως βασικός εταίρος σε έργο Ευρωμεσογειακού προγράμματος Interreg Euro-MED σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς από 5 χώρες καθώς και σε Ευρωπαϊκό σχήμα για την ανάπτυξη πολιτιστικής διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα προσελκύσει επισκεψιμότητα στην Κρήτη σε ετήσια βάση πέραν της τουριστικής περιόδου.
• Η έρευνα που συζητιέται δεν είναι δημοσκόπηση, ούτε έρευνα αγοράς και επομένως δεν απαιτείται καμιά σχετική εγγραφή στα αντίστοιχα μητρώα του ΣΕΔΕΑ και του ΕΣΡ.
• Πρόκειται για επιστημονική έρευνα επί του πεδίου για να υπάρξει διαμοιρασμός της ανάλυσης των δεδομένων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και εντοπισμός πιθανών λύσεων για την αντιμετώπιση των αιτιών του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού, που οδηγεί σε φόρτο εργασίας, των εκπαιδευτικών αναγκών και άλλων ζητημάτων του κλάδου. Στόχος της 3win Action και για αυτό ζητήθηκε η στήριξη της Περιφέρειας ήταν ακριβώς το να βοηθηθεί ο κλάδος της εστίασης να δημιουργήσει ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για την προσέλκυση εργαζομένων και να υπάρξει βελτίωση των εργασιακών συνθηκών για τους υπαλλήλους με παράλληλη βελτίωση του προσφερόμενου προϊόντος και της αποδοτικότητας, με πολλαπλά οφέλη δηλαδή για τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες τους πελάτες/επισκέπτες και την τοπική οικονομία του νησιού.
• Η μεθοδολογία της έρευνας καθώς και το ερωτηματολόγιο καταρτίσθηκαν αμφότερα από 5μελή επιτροπή στην οποία συμμετείχαν καθηγητές Πανεπιστημίου και τεχνοκράτες του χώρου και κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης απ’ όπου εγκρίθηκε η σύνταξη γνωμοδοτικής έκθεσης και στη συνέχεια προωθήθηκαν στην Περιφερειακή Επιτροπή απ’ όπου και έλαβαν τελική έγκριση πριν την υλοποίηση. Κατόπιν η μεθοδολογία η οποία βρίσκεται αναρτημένη στο ΚΗΜΔΗΣ όπως και η σύμβαση ανάθεσης έργου της οποίας αποτελεί μέρος, αναλύθηκε δημόσια σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στις αρχές Ιουλίου και επίσης θα δημοσιοποιηθεί μαζί με τα συνολικά ευρήματα της έρευνας. Τα συνολικά ευρήματα δηλαδή το παραδοτέο προς την περιφέρεια Κρήτης δεν έχει παραδοθεί ακόμα εφόσον ο όγκος δεδομένων έχει κατηγοριοποιηθεί για να εξαχθούν τα πρώτα βασικά συμπεράσματα που τέθηκαν σε δημόσιο διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στο Πολύκεντρο του Δήμου στις 24/9/2024 αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του παραδοτέου εφόσον σε αυτό περιμέναμε να προσθέσουμε και τις απόψεις των επιχειρηματιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προκειμένου να υπάρχει μια ολιστική προσέγγιση του θέματος και να έχουν συμπεριληφθεί όλες οι απόψεις, όπως και ανακοινώθηκε στην έναρξη της παρουσίασης στην οποία προφανώς είχε προσκληθεί η Πρόεδρος της Συνδέσμου Επιχειρηματιών Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου.
• Δυστυχώς αντί να κατατεθούν απόψεις και τα υψηλά κόστη πρώτων υλών, το ΦΠΑ, η υπερφορολόγηση της εστίασης, το υψηλό κόστος ασφάλισης και εργοδοτικών εισφορών να τεθούν συμπληρωματικά στο διάλογο για το τι παρεμβάσεις χρειάζονται από την πολιτεία προκειμένου να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος με ενίσχυση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, τήρηση των ΣΣΕ, μείωση του φόρτου εργασίας κλπ έτσι ώστε να υπάρξει όφελος για όλα τα μέρη του κλάδου, γίναμε αντ’ αυτού μάρτυρες μια απομόνωσης σημείων και φράσεων (που κατά κύριο λόγο παραφράσθηκαν η παρανοήθηκαν) με αποτέλεσμα την δημιουργία αντιπαράθεσης με αλληλοστοχοποιήσεις κι όχι σύνθεσης απόψεων σε ένα σχεδόν πολεμικό κλίμα. Δυστυχώς η επιστήμη, η κοινωνική οικονομία και η βιωσιμότητα σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο την οποία υπηρετούμε δεν έχει θέση σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.
          Τα δεδομένα της έρευνας φυσικά είναι στη διάθεση της Περιφέρειας Κρήτης, που προς τιμήν της για άλλη μια φορά είχε τη βούληση να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να στηρίξει το τοπικό οικονομικο-κοινωνικό οικοσύστημα, της αναθέτουσας αρχής αλλά και στην διάθεση των οποιωνδήποτε δημόσιων αρχών και ελεγκτικών μηχανισμών διαταχθούν να διαπιστώσουν ότι τηρήθηκαν νόμιμα όλοι οι προβλεπόμενοι από τη σύμβαση όροι, προϋποθέσεις και μεθοδολογία. Το παραδοτέο θα είναι έτοιμο στον προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης.
          Τονίζουμε ότι τόσο η μακρά και έγκριτη Ακαδημαϊκή πορεία κάποιων από εμάς όσο και η συνεπής και αξιοπρεπής επαγγελματική σταδιοδρομία όλων μας στο χώρο, δεν μας αφήνουν περιθώρια να αφήσουμε την πνευματική μας εργασία να διχάσει την τοπική κοινωνία σε πλήρη αντίθεση με τα κοινωνικά οφέλη για τα οποία προορίζονταν. Δυστυχώς κάποιοι από τους βασικούς κοινωνικούς εταίρους του κλάδου προτίμησαν να τον μετατρέψουν σε αρένα κι όχι σε πεδίο γόνιμου διαλόγου. Ας παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν αφού έτσι προτιμούν.
          Τέλος, η εταιρεία 3win Action καλεί όποιον την έχει μέχρι στιγμής άδικα και ψευδώς συκοφαντήσει να αποσύρει τις αθέμιτες κατηγορίες που με απαράδεκτη ευκολία για ένα κράτος δικαίου έχουν διατυπωθεί δημόσια και με αποκλειστική ευθύνη όσων αποφασίζουν, πρώτα να κατηγορήσουν και μετά να επαληθεύσουν τα γεγονότα αντικειμενικά.»

Παρέμβαση Πολιτικών και Δημόσιος Διάλογος
Ο βουλευτής Ηρακλείου, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη διαφάνεια της έρευνας, ζητώντας την κατάθεση εγγράφων από την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού. Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη για έγκυρη εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων και ζήτησε περαιτέρω διαφάνεια στη διαδικασία.  
            Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του κ. Κεφαλογιάννη:
ΠΡΟΣ:
Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Θέμα: Αναζήτηση στοιχείων σχετικά με έρευνα για τον τουρισμό – επισιτισμό στο Ηράκλειο.
Υπουργέ, 
Είναι γνωστό ότι η τουριστική βιομηχανία αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης για το Ηράκλειο και γενικότερα, βεβαίως, για την Κρήτη.
Το 2024 είναι μία χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό.
Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι για την επίδοση του τουρισμού τόσο στους γενικούς δείκτες αφίξεων, εισοδημάτων και απασχόλησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων.
Όμως, δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε και να εφησυχάζουμε με τις επιδόσεις μας, γιατί οι ανταγωνιστές μας δεν παραμένουν στάσιμοι.
Οφείλουμε να παρακολουθούμε τις νέες προκλήσεις και να συμμετέχουμε, ο καθένας με το θεσμικό του ρόλο, στον κοινωνικό διάλογο για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων σε συμφωνίες win – win μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Ως γνωστό, η φιλελεύθερη πλουραλιστική Δημοκρατία την οποία υπηρετεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ευνοεί την ισότιμη συμμετοχή όλων των ανταγωνιστικών ομάδων πίεσης στη διαμόρφωση της πολιτικής.
Προκειμένου να υπάρχει αξιόπιστη εκπροσώπηση στη διαμόρφωση ατζέντας και χάραξη αντίστοιχων πολιτικών.
Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε στον Τύπο και στα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Ηρακλείου μία έρευνα του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, με τα αποτελέσματά της.
Σας παραθέτουμε ενδεικτικά:
https://www.neakriti.gr/kriti/2077488_kriti-gonatizoyn-toys-ergazomenoys-stin-estiasi-ta-exantlitika-oraria-apokalyptika-ta 
Η συγκεκριμένη μέτρηση «ενδύεται το μανδύα» της δημοσκόπησης και δημιουργεί συγκεκριμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη στην οποία απευθύνεται, διεκδικώντας παράλληλα να ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους φορείς χάραξης δημόσιας πολιτικής για τον Τουρισμό – Επισιτισμό.
          Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας που διεξήγαγε την ανωτέρω έρευνα, αυτή έχει σκοπό «να συνεισφέρει στην διαπραγμάτευση και το διαμοιρασμό της γνώσης» και ότι «θα πραγματοποιεί δράσεις και έρευνες για τον τουριστικό τομέα».
          Επειδή η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να είναι βίωσιμη, ανθεκτική, δίκαιη και συμμετοχική και το μέρισμα ανάπτυξης πρέπει να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο δίκαια.
          Επειδή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνει υπόψη της όλα τα αξιόπιστα δεδομένα, που προσφέρονται υπεύθυνα στο δημόσιο διάλογο από τους κοινωνικούς εταίρους.
          Επειδή δεν προκύπτει από κάπου αν η συγκεκριμένη εταιρεία που διεξήγαγε την εν θέματι έρευνα είναι πιστοποιημένη από διαπιστευμένο φορέα στην εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας της ESOMAR/ICC και στην τήρηση του Κανονισμού Ποιοτικού Ελέγχου Συλλογής Στοιχείων.
          Επειδή η εν λόγω εταιρεία δεν φαίνεται να είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγορά (ΣΕΔΕΑ).
          Επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι εγγεγραμμένη το αντίστοιχο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Ερωτάσθε:
1. Σκοπεύετε να διερευνήσετε αν η συγκεκριμένη εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα, διαθέτει τα απαιτούμενα θεσμικά και επιστημονικά εχέγγυα για εξαγωγή ποσοτικών συμπερασμάτων σε ποιοτικές έρευνες και δημοσκοπήσεις με χρήση της απαραίτητης τεχνογνωσίας και τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών που η επιστήμη επιβάλει, ώστε στη συνέχεια να τα λάβετε υπόψη σας;2. Σκοπεύετε να ζητήσετε στοιχεία σχετικά με τη μέθοδο διεξαγωγής της έρευνας (δειγματοληψία, τρόπος συμπλήρωσης ερωτηματολογίου κλπ), ώστε στη συνέχεια να νομιμοποιείται η Πολιτεία να κάνει χρήση των συμπερασμάτων της; Εάν ναι, παρακαλούμε να κατατεθούν στη Βουλή, το Καταστατικό και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και τα εχέγγυα διεξαγωγής και παρουσίασης ερευνών και μετρήσεων από την ανωτέρω εταιρεία.

Αναλυτικά τα δημοσιοποιημένα ευρήματα της έρευνας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω