Το Τμήμα Οικονομίας & Διοίκησης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) διεξάγει και φέτος την ετήσια έρευνα σχετικά με το Προφίλ των επισκεπτών τουριστών και τις προοπτικές και δυνατότητες του Τουρισμού στη Δυτική Κρήτη.
Στόχος είναι ο προσδιορισμός του γενικού προφίλ του αλλοδαπού τουρίστα, ο βαθμός ικανοποίησης του από τις προσφερόμενες υπηρεσίες, η αποτύπωση και ιχνηλάτηση των δαπανών του, η διερεύνηση παραγόντων που επηρέασαν την απόφαση του για τον τελικό προορισμό, η σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, η αξιολόγηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, καθώς και οι προτιμήσεις του σε διάφορους προορισμούς και αξιοθέατα της περιοχής, με βάση τις νέες τάσεις της αγοράς, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις τελευταίες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
Υπεύθυνοι – Συντελεστές της έρευνας
Δρ. Γιώργος Μπαουράκης, Διευθυντής Μ.Α.Ι.Χ.
Κ. Ζοπουνίδης, Καθηγητής Ακαδημαϊκός, Διευθυντής Εργ. Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης.
Ατσαλάκης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης.
Λεμονάκης Χρήστος Επίκουρος Καθηγητής Διευθυντής Εργ. Διοικητικής Οικονομικής και Συστημάτων Αποφάσεων, ΕΛΜΕΠΑ.
Π. Δράκος, ΕΔΙΠ, Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Παν/μιο Κρήτης.
Γιώργος Αγγελάκης, Ερευνητής, Τμ. Οικονομίας και Διοίκησης, Μ.Α.Ι.Χ., υπ. διδάκτωρ Τμ. Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, ΕΛΜΕΠΑ.
Η έρευνα πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, του Δήμου Χανίων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (Financial Engineering Laboratory) του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Western Crete Aviation Observatory (WCAO) (βραχίονας έρευνας και ανάλυσης του aviationlife.gr) και του Εργαστηρίου Διοικητικής Οικονομικής και Συστημάτων Αποφάσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.