«Έφυγε» ο Μίμης Πλέσσας

[χρόνος ανάγνωσης 40 δευτερόλεπτα]

Ο Μίμης Πλέσσας, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες, μουσικούς και πιανίστες της Ελλάδας, έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 100 του χρόνια. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη θλίψη στη χώρα, καθώς η καριέρα του υπήρξε τεράστια και πολυσχιδής. Γεννημένος στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1924, ο Πλέσσας διακρίθηκε στον χώρο της μουσικής σε πολλούς τομείς, από το θέατρο και τον κινηματογράφο μέχρι την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
          Σπούδασε Χημεία, αλλά η μουσική ήταν το πραγματικό του πάθος, και από μικρή ηλικία κέρδισε διεθνείς διακρίσεις ως πιανίστας. Η ενασχόλησή του με τη σύνθεση ξεκίνησε το 1952 και μέχρι τα τέλη της ζωής του, το έργο του περιλάμβανε πάνω από 100 ταινίες και δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ενώ συνεργάστηκε με πολλούς μεγάλους τραγουδιστές της εποχής.
          Η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, με συγκινητικά λόγια στα κοινωνικά δίκτυα, ανακοίνωσε τον θάνατό του, τιμώντας τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη σύγχρονη ελληνική μουσική.
          Ο Πλέσσας συνέβαλε με το έργο του στην καλλιτεχνική σκηνή της Ελλάδας, αφήνοντας μια παρακαταθήκη που θα μείνει αναλλοίωτη στον χρόνο.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω