Αγγειοπλαστική για παιδιά

[χρόνος ανάγνωσης 53 δευτερόλεπτα]

Ο Ρωσικός Στρατώνας του Δήμου Χανίων ανοίγει τις πόρτες του για τα παιδιά το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024. Ο ανακατασκευασμένος Ρωσικός Στρατώνας, χώρος που προορίζεται να αναδείξει την πλούσια άυλη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, θα φιλοξενήσει και φέτος δράσεις για παιδιά. Κάθε Σάββατο, ο χώρος θα γεμίζει με παιδικές φωνές, προσφέροντας δωρεάν διαδραστικά εργαστήρια με στόχο να φέρουν τους μικρούς μας φίλους κοντά στις παραδόσεις του τόπου μας.
Το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024, δύο ξεχωριστά εργαστήρια θα λάβουν χώρα στον Ρωσικό Στρατώνα:
– Στις 17:00 για παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών.
– Στις 19:00 για παιδιά ηλικίας 10 έως 13 ετών.
          Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του αγγειοπλάστη, συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο «Οι περιπέτειες της μπλε λιβελούλας στο μαγεμένο δάσος». Η κεραμοποιός Χριστίνα Λαντζάκη και ο μουσικός Γιώργος Χαρίδης από τη δημιουργική ομάδα Sporos En Terra θα συνδυάσουν την αφήγηση, το τραγούδι και το ηχοκινητικό παιχνίδι με τις δημιουργίες από πηλό, βοηθώντας τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα στοιχεία της φύσης και τα πλάσματα του δάσους. Στο εργαστήριο, οι πήλινες δημιουργίες των παιδιών θα ψηθούν και θα είναι διαθέσιμες μετά από μία εβδομάδα.
          Για να συμμετέχουν, οι γονείς πρέπει να δηλώσουν τα παιδιά τους τηλεφωνικά στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Χανίων (2821341613) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
          Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Χανίων για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω