Ακύρωση πλειστηριασμού ξενοδοχείων Ομίλου Μαντωνανάκη

[χρόνος ανάγνωσης 49 δευτερόλεπτα]

Νίκη του ξενοδοχειακού Ομίλου Μαντωνανάκη αποτελεί η απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά στην τελεσίδικη απόρριψη αίτησης αναίρεσης που είχε καταθέσει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. κατά απόφασης του Εφετείου που δικαίωνε τον Όμιλο Μαντωνανάκη.
            Η απόφαση του Αρείου Πάγου, καλεί την ΕΤΑΔ ΑΕ να καταβάλει στο Όμιλο Μανταντωνάκη τα εξής ποσά: «α) το ποσό των 34.678.834 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη, με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής, β) το ποσό των 21.209.354 ευρώ για τη θετική ζημία της, αυξημένο κατά 2,4% για τέλη χαρτοσήμου, με τον συμφωνηθέντα τόκο εκ 5,9% ετησίως για το χρονικό διάστημα από 1-1-2003 μέχρι την επίδοση της αγωγής, έκτοτε δε με τον ισχύοντα τόκο επιδικίας, και γ) το ποσό του 1.045.007 ευρώ για τη θετική ζημία της, αυξημένο κατά 2,4% για τέλη χαρτοσήμου, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής».
          Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2024 ο Όμιλος Μαντωνανάκη ανέφερε πως «επιδίωξη του υπ’ όψιν πλειστηριασμού δεν είναι, δήθεν, η αποπληρωμή κάποιας δανειακής απαίτησης, αλλά η υφαρπαγή των ξενοδοχείων του Ομίλου μας και η παραχώρησή τους σε ανταγωνιστικά συμφέροντα». Και δήλωνε ότι «τα ξενοδοχεία της εταιρείας ΗΛΙΟΣ Α.Ε. θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως κάθε χρόνο».
          Σημειώνεται ότι η εταιρεία ΗΛΙΟΣ ΑΕ και η διοίκηση του Ομίλου Μαντωνανάκη διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα ξενοδοχεία ELOUNDA BEACH HOTEL, ELOUNDA BAY PALACE και GRAND RESORT LAGONISSI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω