Αλιευτικό Καταφύγιο Ροδιάς

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 3 δευτ.]

Το Αλιευτικό Καταφύγιο Παντάνασσας βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης ενός σημαντικού έργου αναβάθμισης, με το Δήμο Μαλεβιζίου να εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ μέσω του προγράμματος LEADER Αλιείας. Το έργο αντικατάστασης του εξοπλισμού στο καταφύγιο της Ροδιάς θα ενισχύσει την αισθητική του χώρου, θα μειώσει σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση και θα βελτιώσει τις συνθήκες φωτισμού.
          Οι εργασίες που εκτελούνται περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των παλαιών, μη λειτουργικών κιβωτίων παροχής ρεύματος και ύδατος, τα οποία ήταν τοποθετημένα για δεκαετίες. Στη θέση τους, εγκαθίστανται 10 νέες αυτοματοποιημένες συσκευές παροχής ρεύματος και ύδατος (pillars), διευκολύνοντας την καθημερινή λειτουργία του καταφυγίου.
          Παράλληλα, το έργο επικεντρώνεται και στη σημαντική αναβάθμιση του φωτισμού του χώρου. Η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα, σύγχρονης τεχνολογίας LED, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τοποθετήθηκαν 28 φωτιστικά σώματα κορυφής LED, ισχύος 8 x 10W, σε ιστούς ύψους περίπου 4 μέτρων, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα φωτισμού και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, ενισχύοντας την ασφάλεια και την αισθητική της χερσαίας ζώνης του λιμένα.
          Εκτός από τις ενεργειακές παρεμβάσεις, το έργο περιλαμβάνει και την αντικατάσταση φθαρμένων υποδομών. Τα παλαιά, διαβρωμένα χυτοσιδηρά καλύμματα των φρεατίων ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού αντικαταστάθηκαν με νέα συνθετικά καλύμματα, προσφέροντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες και το θαλασσινό περιβάλλον.
          Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση αφορά την αντικατάσταση της παλιάς εσχάρας στη ράμπα καθέλκυσης και ανέλκυσης των σκαφών. Η νέα εσχάρα θα τοποθετηθεί στο επικλινές επίπεδο της ράμπας, μέρος της οποίας βρίσκεται μόνιμα βυθισμένο στη θάλασσα, εξασφαλίζοντας τη βελτίωση της λειτουργικότητας του καταφυγίου.
          Η ολοκλήρωση των έργων στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παντάνασσας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής και τη στήριξη της τοπικής αλιείας. Το καταφύγιο αναδεικνύεται ως ένα μοντέρνο, λειτουργικό και ενεργειακά αποδοτικό σημείο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των αλιέων και των επισκεπτών για τα επόμενα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω