Αρμένιοι και ελληνικό κράτος

[χρόνος ανάγνωσης 53 δευτερόλεπτα]

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης διοργανώνουν μια σημαντική εκδήλωση την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος». Στην εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα συζήτηση με θέμα «Αρμένιοι και ελληνικό κράτος: Τι δεν γνωρίζουμε από την ιστορία;», με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Λεωνίδα Ντιλσιζιάν, «Αρμένιοι και ελληνικό κράτος στον Ψυχρό Πόλεμο: Από τον διωγμό στην αναγνώριση (1945-1991)».
          Το βιβλίο εξετάζει την ιστορική πορεία των Αρμενίων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αναλύοντας τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις της σχέσης τους με το ελληνικό κράτος. Μέσα από μια επιστημονική και τεκμηριωμένη προσέγγιση, ο συγγραφέας φωτίζει πτυχές της ιστορίας που παραμένουν λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές:  
Λάμπρος Μπαλτσιώτης
, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας των Μειονοτήτων στα Βαλκάνια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 
Μαρία Σπηλιωτοπούλου, διευθύντρια Ερευνών στο Κέντρο Ερεύνης της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών.
Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Πολιτειολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ο συγγραφέας Λεωνίδας Ντιλσιζιάν, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
           
Η εκδήλωση αυτή προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν τη σχέση του ελληνικού κράτους με την αρμενική κοινότητα, μέσα από την ανασκόπηση ιστορικών γεγονότων και πολιτικών εξελίξεων που διαμόρφωσαν τη σημερινή κατάσταση. Πρόκειται για μια εκδήλωση με ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με την ιστορία των μειονοτήτων, την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω