Βραδιά Ερευνητή ΙΤΕ 2024

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 22 δευτ.]

Βραδιά Ερευνητή 2024 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας: Ένα Ταξίδι στον Κόσμο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση «Βραδιά Ερευνητή 2024», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στις εγκαταστάσεις του, στα Βασιλικά Βουτών.
Η εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει από τις 17:00 έως τις 23:00, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας.
          Με ελεύθερη είσοδο, η «Βραδιά Ερευνητή» προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να περιηγηθούν στους σύγχρονους ερευνητικούς χώρους του ΙΤΕ και να συμμετάσχουν σε μια σειρά από συναρπαστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν διαδραστικά πειράματα, να παίξουν ερευνητικά παιχνίδια και να λάβουν μέρος σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες που συνδυάζουν δημιουργικότητα και επιστήμη. Η εκδήλωση υπόσχεται να γοητεύσει τόσο το νεανικό όσο και το ενήλικο κοινό, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδέει την επιστήμη με την καθημερινή ζωή.
          Μέσα από αυτή τη διοργάνωση, το ΙΤΕ επιδιώκει να εμπνεύσει το ευρύ κοινό και να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους με τον κόσμο της έρευνας, αναδεικνύοντας την κρίσιμη συμβολή της επιστήμης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της κοινωνίας συνολικά. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος αυτού του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ταξιδιού και να ανακαλύψετε τον συναρπαστικό κόσμο της γνώσης!
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων
17:00Έναρξη εκδήλωσης – προσέλευση επισκεπτών
17:00 – 20:00               Παράλληλες δράσειςΠεριήγηση του κοινού στα εκθέματα των Ερευνητικών Ινστιτούτων του Ιδρύματος Έκθεση και διάθεση βιβλίων σε ειδικές τιμές από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΚρήτηςΚλασσικές & Κινηματογραφικές μελωδίες με το μουσικό σύνολο Attacca Octet και την Εύα ΘανάσηΔράση face painting για τους μικρούς μας φίλουςΑρχιμήδους τεχνάσματα από μικρούς επιστήμονες, 6ο  & 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Έκθεση φωτογραφίας – Digital Art Πλανητάριο Κρήτης, παραστάσεις διάρκειας 45 λεπτών για παιδιά και ενήλικες (με προεγγραφή κατά την προσέλευσή σας, στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του ΙΤΕ)   ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Το Παιχνίδι της επαναχρησιμοποίησης: Ένα ταξίδι στη δημιουργικότητα, Κοινωφελές Ίδρυμα ΛασκαρίδηScienceHERoes Corner: Επιτροπή Ισότητας ΦύλωνSpin-off corner@STEP-CPlanting for the future – Φύτεψε το μέλλον,δράση για τους μικρούς μας φίλουςEU Missions Corner: διαδραστικά παιχνίδια για την έρευνα και δράσεις “Art Contest” και “Mission Quiz”, Europe Direct-Περιφέρεια Κρήτης
18:00 – 20:00 Ένα ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα, ξενάγηση στο μοντέλο του ηλιακού συστήματος στον προαύλιο χώρο του ΙΤΕ
20:00ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ A journey to the heart of matter: Διαδικτυακή σύνδεση με το CERN
20:00 – 22:00Αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπιο της αστρονομικής ομάδας φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης
20:45 – 23:00Μουσική και κέρασμα

          Επιπλέον, το Chat Lab, μία από τις πιο επιτυχημένες δράσεις της Βραδιάς Ερευνητή, επιστρέφει δυναμικά για ακόμη μία χρονιά! Ερευνητές και ερευνήτριες από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα βρίσκονται στη διάθεσή σας για να συζητήσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας διαδικτυακά. Πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να βρείτε παρακάτω:  
• Ιστότοπος δράσης:  https://researchersnight.gr/chat-lab  
• Περίοδος ισχύος: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 έως και Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
          Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιούνται επισκέψεις ερευνητών/ερευνητριών σε σχολεία μέχρι το τέλος του 2024. Τα σχολεία που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης/ΙΤΕ, Συντονιστή της Βραδιάς Ερευνητή (κα Εύη Μπάστα, 2810391908, [email protected]).
          Για διευκόλυνση των επισκεπτών, το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου Α.Ε. θα εντάξει στο τακτικό δρομολόγιο Νο 11 ΠΑ.Γ.Ν.Η – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στάση και στο  ΙΤΕ, από τις 16:15 έως και τις 18:30, με αναχώρηση ανά 15 λεπτά από την αφετηρία του.
          Για την επιστροφή, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το ΙΤΕ με κατεύθυνση το κέντρο του Ηρακλείου στις ώρες: 22:00, 22:30, 23:15.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω