Γαλλική Προεδρία ΕΕ

Η Γαλλία ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2022.
Το πρόγραμμα της Γαλλικής έχει καθορίσει τρεις στόχους:
• Μια πιο κυρίαρχη Ευρώπη: με την ενίσχυση του χώρου Σένγκεν, την προστασία των συνόρων του, τον έλεγχο της μετανάστευσης και μια βελτιωμένη πολιτική ασύλου, με σεβασμό των αξιών και των διεθνών δεσμεύσεών του. από μια ισχυρότερη Ευρώπη ικανή να δράσει στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας· μέσω της δράσης της για την ευημερία και τη σταθερότητα της γειτονιάς της, ιδίως μέσω της εμπλοκής της στα Δυτικά Βαλκάνια και της αναθεώρησης της σχέσης της με την Αφρική· μέσω της συμβολής της στην ανταπόκριση στις παγκόσμιες προκλήσεις.
• Ένα νέο ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης: να γίνει η Ευρώπη μια μεγάλη ήπειρος παραγωγής, δημιουργίας θέσεων εργασίας, καινοτομίας και τεχνολογικής αριστείας. Συμφιλίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της φιλοδοξίας για το κλίμα· που υποστηρίζει την καινοτομία και την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών ψηφιακών παικτών, καθορίζοντας ταυτόχρονα τους δικούς της κανόνες για τον ψηφιακό κόσμο· που προσφέρει στους εργαζομένους ποιοτικές, εξειδικευμένες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
• Μια ανθρώπινη Ευρώπη: ακούγοντας τις ανησυχίες των πολιτών της στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. που υπερασπίζεται το κράτος δικαίου και είναι πιστό στις αξίες του· περήφανη για τον πολιτισμό της, με αυτοπεποίθηση στην επιστήμη και τη γνώση, αποφασισμένη να καταπολεμήσει τις διακρίσεις και αφοσιωμένη στο μέλλον της νεολαίας της.
          Οι κατευθυντήριες γραμμές, σύμφωνα με την Γαλλική Προεδρία, συνάδουν με το έργο που επιτελέστηκε από τη Σλοβενική Προεδρία, καθώς και στο ευρύτερο πλαίσιο του προγράμματος της τριάδας των Προεδριών που εκπονήθηκε με τη μελλοντική Τσεχική και Σουηδική Προεδρία. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές βασίζονται στο πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2022. Έχουν αποτελέσει αντικείμενο στενών διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον κοινό Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας. Ζητήθηκε επίσης η γνώμη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και των κοινωνικών εταίρων. Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας.
          Τέλος, η Προεδρία θα διασφαλίσει την αποφασιστική προώθηση της πολυγλωσσίας τόσο στις εργασίες του Συμβουλίου όσο και κατά τις συνεδριάσεις που διοργανώνονται στη Γαλλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω