Γαλλική συμβολή τουριστικής ανάπτυξης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 7 δευτ.]

Με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή τουριστική έκθεση International French Market (IFTM) Top Resa 2024, η οποία διεξήχθη στο Παρίσι. Η Κρητική αποστολή, μαζί με εκπροσώπους τουριστικών φορέων του νησιού, κατέγραψε ικανοποιητικά αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά τη δυναμική της Γαλλικής αγοράς για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης.
          Στην έκθεση συμμετείχαν 1.537 εκθέτες από 170 προορισμούς, ενώ συνολικά πάνω από 30.000 επαγγελματίες του τουρισμού έδωσαν το «παρών». Η γαλλική αγορά παραμένει σταθερά μία από τις σημαντικότερες για την Ελλάδα και την Κρήτη, καθώς οι Γάλλοι επισκέπτες κατέχουν την τρίτη θέση σε αριθμό αφίξεων, πίσω από τους Γερμανούς και τους Βρετανούς.
          Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησαν εκπρόσωποι ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων της Κρήτης με Γάλλους πράκτορες και τουριστικά γραφεία, ενώ το ενδιαφέρον για το νησί παραμένει αμείωτο, τόσο για διακοπές όσο και για συνεργασίες στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.
          Επικεφαλής της Κρητικής αποστολής ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, η οποία συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κυριάκο Κώτσογλου. 
          Η κυρία Μαρία Λιονή δήλωσε πως επιστρέφουν με αισιοδοξία για τη νέα τουριστική χρονιά, τονίζοντας πως η Κρήτη αποτελεί πάντα πόλο έλξης για τους Γάλλους επισκέπτες χάρη στην παράδοση, τη γαστρονομία και την αυθεντική της ομορφιά.
          Από την πλευρά του, ο κύριος Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε ότι η συμμετοχή στη Top Resa ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση της Κρήτης ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, σημειώνοντας πως η γαλλική αγορά είναι και θα παραμείνει σταθερά σημαντική για το νησί.
          Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με δημοσιογράφους και εκπροσώπους τουριστικών εταιρειών, ενώ ενδιαφέρον για την Κρήτη έδειξαν και σπουδαστές τουριστικών σχολών, οι οποίοι ενδιαφέρονται τόσο για διακοπές όσο και για την πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης στο νησί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω