Διεθνές Συνέδριο Κρητικού Τρόπου Ζωής

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 37 δευτ.]

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο «Cretan Lifestyle», που διοργανώνει το Hellenic Center of Excellence, θα λάβει χώρα από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2024 στο Grecotel Amirandes Boutique Resort. Το συνέδριο αποτελεί έναν θεσμό αφιερωμένο στην ανάδειξη του υγιεινού κρητικού τρόπου ζωής, της παραδοσιακής διατροφής και του μοναδικού πολιτισμού της Κρήτης, συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή γνώση με βιωματικές εμπειρίες.
Κορυφαία Διεθνής Διοργάνωση 
Το συνέδριο αποτελεί σημείο συνάντησης για επιστήμονες, επιχειρηματίες και ειδικούς από διάφορους κλάδους, όπως η ιατρική, η διατροφή, η ευεξία, η γαστρονομία και ο τουρισμός. Με συμμετοχές από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν, το «Cretan Lifestyle Conference» επιβεβαιώνει την παγκόσμια του απήχηση. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή καθηγητών από τα κορυφαία Ivy League Πανεπιστήμια, καθώς και εκπροσώπων αμερικανικών ομίλων τροφίμων, αναδεικνύει τη σημαντικότητα του συνεδρίου ως πλατφόρμας για διεθνείς συνεργασίες.
Καινοτομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός νεανικής αγρο-επιχειρηματικότητας. Τα πέντε κορυφαία «start-ups» θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους στο Συμπόσιο Καινοτομίας, με την ευκαιρία να λάβουν συμβουλές από διακεκριμένους ηγέτες της αγοράς, όπως ο Phil Kafarakis και ο Μιχάλης Μπλέτσας του MIT. 
Στόχοι και Όραμα 
Οι βασικοί στόχοι του συνεδρίου περιλαμβάνουν την προώθηση της κρητικής διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο, την καθιέρωση της Κρήτης ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων διεθνώς. Παράλληλα, υποστηρίζεται το όραμα για τουρισμό στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο, εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και την ευζωία. 
Η πρωτοβουλία της οργάνωσης του συνεδρίου για άλλη μία φορά στην Κρήτη, είναι εξαιρετικής σημασίας, διότι μέσω του συνεδρίου αυτού προωθούνται και επιτυγχάνονται οι ακόλουθοι στόχοι:  
• Ανάδειξη της σημασίας της Κρητικής/ Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο.
• Καθιέρωση της Κρήτης ως έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
• Επίτευξη του οράματος να γίνει η Ελλάδα τουριστικός προορισμός  ΕΥ ΖΕΙΝ 365 μέρες το χρόνο.
• Προώθηση των Ελληνικών προϊόντων πέρα από τα σύνορα της χώρας.
• Ενημέρωση και προώθηση των παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων  
Στήριξη της Νέας Γενιάς Επιστημόνων   
Το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας συνεχίζει να στηρίζει τους νέους επιστήμονες της χώρας, προσφέροντας φέτος δέκα υποτροφίες σε φοιτητές της Ιατρικής και της Διατροφής από τα Πανεπιστήμια της Κρήτης, καθώς και 30 δωρεάν ημερήσιες συμμετοχές για νέους ερευνητές.  
Βιωματικές Εμπειρίες 
Το «Cretan Lifestyle Conference» ξεχωρίζει για τον συνδυασμό επιστημονικών ομιλιών με μοναδικές βιωματικές εμπειρίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης, να απολαύσουν αυθεντική κρητική κουζίνα και να ζήσουν τη θρυλική φιλοξενία του νησιού. 
Το συνέδριο αυτό όχι μόνο τιμά το παρελθόν της Κρήτης, αλλά κοιτάζει προς το μέλλον, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή ως κέντρο πολιτισμού, ευεξίας και γαστρονομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω