Διεθνής έκθεση Τουρισμού TRAVELEXPO

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 12 δευτ.]

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TRAVEL EXPO στο Τόκιο, όπου ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε με δικό του περίπτερο. Η συμμετοχή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για την ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας.
          Στο περιθώριο της έκθεσης, η Υπουργός συναντήθηκε με τον Hiroyuki Takahashi, Πρόεδρο της Japan Association of Travel Agents (J.A.T.A.), και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πιθανή απευθείας αεροπορική σύνδεση Ιαπωνίας-Ελλάδας και η υλοποίηση δράσεων που θα εξοικειώσουν τους Ιάπωνες τουριστικούς πράκτορες με ελληνικούς προορισμούς που προσφέρουν αυθεντικές και εμπλουτισμένες εμπειρίες.
          Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε επίσης στο Minister’s Round Table Meeting, όπου αναλύθηκαν οι πολιτικές για ποιοτική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος Υπουργοί Τουρισμού, καθώς και εκπρόσωποι του UNWTO και του World Tourism Travel Council.
          Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Υπουργός πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με την ομόλογό της από το Μαυροβούνιο, Simonida Kordić, και τον Βούλγαρο Υπουργό Τουρισμού, Evtim Miloshev. Οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στην τόνωση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των χωρών και στη συνεργασία για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
          Επιπλέον, η Υπουργός συναντήθηκε με τον Επίτροπο Πολιτιστικών Θεμάτων της Ιαπωνίας, Shunichi Tokura, με τον οποίο συζήτησε τις δράσεις που σχετίζονται με το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024. Έγινε αναφορά στην ειδική έκδοση του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία» και στην έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe, «Ελλάδα, στη Χώρα των Ονείρων», η οποία εγκαινιάστηκε στο Τόκιο.
          Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι οι πολιτιστικοί και φυσικοί πόροι της Ελλάδας και της Ιαπωνίας μπορούν να αποτελέσουν κοινή βάση για την ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού, καθώς και πόλο έλξης επισκεπτών, δεδομένης της μακραίωνης παράδοσης και του πολιτιστικού πλούτου των δύο χωρών.
          Τέλος η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, την Αυτής Αυτοκρατορική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Κάκο του Ακισίνο στην Κατοικία του Πρίγκιπα Ακισίνο στο Τόκυο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ιαπωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω