Διεθνής Κώδικας UNWTO

Ένα ειδικό σεμινάριο σχετικά με τον Διεθνή Κώδικα του UNWTO για την Προστασία των Τουριστών (ICPT) περιλάμβανε παρεμβάσεις από τους εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στη σύνταξη του ορόσημου νομικού πλαισίου. Ο Κώδικας εγκρίθηκε με συναίνεση από την 24η Γενική Συνέλευση του UNWTO στη Μαδρίτη της Ισπανίας και στοχεύει στην παροχή στους τουρίστες μεγαλύτερης νομικής προστασίας καθώς ο κόσμος ανοίγει ξανά μετά την πανδημία.
          Μέχρι σήμερα, ο Ισημερινός, η Γουινέα Μπισάου, η Μολδαβία και η Παραγουάη έχουν προσχωρήσει επίσημα στο ICPT, με στόχο να ενσωματώσουν όλο τον Κώδικα στις εθνικές τους πολιτικές και νομοθεσία, και η Ουρουγουάη έχει επίσης ανακοινώσει ότι προτίθεται να το πράξει. Ειδικότερα, ο Ισημερινός αναπτύσσει επί του παρόντος τον εθνικό του νόμο περί οργανικού τουρισμού (Proyecto de Ley Organica de Turismo) με στόχο την ανάπτυξη των απαραίτητων μέτρων για την εφαρμογή του ICPT στη χώρα.
          Το τεχνικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 67ης συνάντησης της Επιτροπής του UNWTO για την Αμερική και του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό και το Δίκαιο, που διοργανώθηκε από την Ουρουγουάη σε συνεργασία με τον UNWTO. Στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που αξιολογούσε τις πιθανές επιπτώσεις του ICPT στη «νομοθεσία και τις πολιτικές για την προστασία των επισκεπτών» που διεξήχθη από την Ένωση των Κρατών της Καραϊβικής σε συνεργασία με τον UNWTO.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω