Διεθνείς διακρίσεις ελαιόλαδου Ζάκρου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 44 δευτ.]

Ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Ζάκρου κατέκτησε διακρίσεις σε μια σειρά διαγωνισμών το 2024, που αποτελούν διοργανώσεις υψηλού κύρους με πολυετή εμπειρία και συμμετοχές παραγωγών από όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου. Οι κριτικές τους επιτροπές απαρτίζονται από γευσιγνώστες, ειδικούς της εστίασης, χημικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες της αγροδιατροφής, όλοι εξειδικευμένοι και έμπειροι επαγγελματίες της παραγωγής, εμπορίας και αξιολόγησης του ελαιολάδου.
         Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο «ADELΦΟS» ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης, παραγωγής του Αγροτικού Eλαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου, συγκέντρωσε συνολικά 5 διεθνείς διακρίσεις ποιότητας.
          Το ελαιόλαδο ADELΦΟS απέσπασε ασημένιο βραβείο (Silver Award) στην κατηγορία της ποιότητας ελαιολάδου, στον Ελληνικής διοργάνωσης και διεθνούς εμβέλειας διαγωνισμό, ΑΤΗΕΝΑ International Olive Oil Competition (ATHENA IOOC 2024) που φέτος διεξήχθη στην Σπάρτη, στον δημοφιλή στο Αγγλόφωνο κοινό καταναλωτών, London International Olive Oil Competitions (LONDON IOOC 2024) και στον παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους Berlin Global Olive Oil Awards (BERLIN GOOA 2024). Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά διακρίσεων για το ελαιόλαδο στους παραπάνω διαγωνισμούς.
          Σημαντική επίσης ήταν η, για πρώτη φόρα διάκριση του ελαιόλαδου με ασημένιο βραβείο, στον διαγωνισμό Amsterdam International Olive Oil Competition (AMSTERDAM IOOC 2024) που αναδεικνύει το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στις αναδυόμενες αγορές ελαιολάδου, όπως είναι οι Κάτω Χώρες και στον Mediterranean Taste Awards 2024 (MTA 2024), που επικεντρώνεται στην ανάδειξη των εξαιρετικών και αυθεντικών προϊόντων της Μεσογείου.
          Στις παραπάνω διακρίσεις, συγκαταλέγεται και η τοποθέτηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου μας στις λίστες Elite Olive Oils – Global League 2024 και Global Olive Oil Stars 2024 που μας κατατάσσουν μεταξύ των καλύτερων ελαιολάδων του κόσμου.  
          Οι συνεχόμενες διακρίσεις του προϊόντος, αποδεικνύουν την σταθερή ποιότητα του Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Σητεία Λασιθίου Κρήτης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που παράγεται στον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Ζάκρου. Το φρουτώδες ADELΦΟS, μέσης έντασης, μέτρια πικάντικο και πικρό, με το ντελικάτο άρωμα της Ζάκρου με νότες από φρεσκοκομμένο γρασίδι, φύλλα ελιάς, βότανα, άνθη και ξηρούς καρπούς, είναι ο αδελφικός φίλος του κάθε λάτρη της μαγειρικής. Ταυτόχρονα, χάρη στα εξαιρετικά διατροφικά χαρακτηριστικά του, το προτιμούν καταναλωτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου εξάγεται σε 12 χώρες.
          Πάνω από 500 μέλη του Συνεταιρισμού Ζάκρου με τις οικογένειες τους, καλλιεργούν ελιές Κορωνέικης ποικιλίας εντός του Γεωπάρκου Σητείας, με σεβασμό στο περιβάλλον και εφαρμογή μοντέλου ποιοτικής γεωργικής παραγωγής με τη στήριξη της επιστήμης. Η αφοσιωμένη εξειδίκευση τους στην ελαιοκαλλιέργεια, έχει αναδείξει την Ζάκρο, σε «Πολιτεία Ελαιολάδου», μια κοινότητα με συνεχή εξέλιξη γνώσεων και συνεργασία.
          Ο Συνεταιρισμός από τη γέννηση του το 1936, αλληλεπιδρά ενεργά με την κοινότητα. Η ομοψυχία των παραγωγών όπως και οι μακρόχρονες σχέσεις φιλίας με τους επισκέπτες της Ζάκρου και καταναλωτές του ελαιόλαδου της από διάφορες χώρες, ενέπνευσαν την σχεδίαση της σειράς «ADELΦΟS» με σήμα τα Μινωικά δελφίνια.
          Το δελφίνι, είναι διαχρονικό σύμβολο φιλίας, χαράς και ίασης, όπως και της ηλιόλουστης Μεσογείου, του Ελληνικού φωτός και των ποντοπόρων ταξιδιών εμπορίου και αναψυχής που συνδέουν την καλή τροφή με όλο τον κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω