Δολωματικοί ψεκασμοί Μινώα Πεδιάδος

[χρόνος ανάγνωσης 47 δευτερόλεπτα]

Συνεχίζεται ο 1ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών.  
Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί με περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση σε αυτά για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για αποφυγή ανεπιθύμητου ψεκασμού.
          Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας δεδομένου ότι σε αυτές, η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος είναι εξαιρετικά αμφίβολη και ως εκ τούτου ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ιδία μέσα, ενεργώντας πάντα υπό την καθοδήγηση των τεχνικών τους συνεργατών.
          Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι, επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους ώστε να διαπιστώνουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
          Για περισσότερες πληροφορίες οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά ως εξής:
• 2813407980 (Αμουργέλες–Πανόραμα–Στείρονα, Πατσίδερο, Αρκαλοχώρι-Ζίντα).
• 2893022214 (για Γαρίπα–Δραπέτι, Λευκοχώρι–Καλό Χωριό– Άνω & Κάτω Πουλιές, Δεμάτι, Ίνι, Άνω & Κάτω Καστελλιανά, Πάρτιρα, Σκινιά).
• 2813407916 (επόπτης).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω