Δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες

[χρόνος ανάγνωσης 49 δευτερόλεπτα]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να διανείμει 35.500 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας DiscoverEU, δίνοντας σε νέους 18 ετών την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Ευρώπη χωρίς κόστος. Από την άνοιξη του 2025, οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα μπορούν να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες για έως και 30 ημέρες, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν τις δικές τους διαδρομές ή να ακολουθήσουν προτεινόμενες διαδρομές που εστιάζουν στην υγεία, τον πολιτισμό και την προσβασιμότητα.
          Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη για έως και 30 ημέρες μεταξύ της 1ης Μαρτίου 2025 και της 31ης Μαΐου 2026. Η πρόσκληση είναι ανοικτή έως τις 16 Οκτωβρίου 2024, στις 12:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.
          Οι νέοι, που γεννήθηκαν το 2006, θα πρέπει να απαντήσουν σε ένα κουίζ σχετικά με την ΕΕ, ενώ οι ταξιδιωτικές κάρτες θα απονεμηθούν βάσει των απαντήσεών τους. Η πρωτοβουλία αυτή καλύπτει χώρες της ΕΕ, καθώς και συνδεδεμένες χώρες του προγράμματος Erasmus+, όπως η Ισλανδία, η Σερβία και η Τουρκία. 
          Εκτός από το δωρεάν ταξίδι, οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπτωτικές κάρτες με πρόσβαση σε προσφορές για μετακινήσεις, διαμονή και άλλες υπηρεσίες. Η ένταξη είναι σημαντικό στοιχείο της πρωτοβουλίας, με ειδική στήριξη για νέους με αναπηρία ή περιορισμένη προσβασιμότητα. Το DiscoverEU προάγει τις βιώσιμες μετακινήσεις, ενθαρρύνοντας τη χρήση των σιδηροδρόμων, ενώ προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για απομακρυσμένες περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω